spot_img

Ροδάκινα ψητά με Μοσχάτο και κρέμα αμυγδάλου

της Chef Ντίνας Νικολάου

Υλικά: για 6 άτοµα

Για τα ροδάκινα:

8 µεγάλα ώριµα ροδάκινα, µαλακά αλλά όχι λιωµένα, κοµµένα στη µέση και χωρίς κουκούτσια

60 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή µαργαρίνη)

400 ml Μοσχάτο Σάµου

100 γρ. καστανή ζάχαρη

1½ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

1 φλιτζ. τσαγιού φιλέ αµυγδάλου, ελαφρώς καβουρδισµένο στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν απαλά

1 ξυλάκι κανέλας

Για την κρέµα αµυγδάλου

30 γρ. αγελαδινό βούτυρο (ή µαργαρίνη)

50 γρ. µέλι της αρεσκείας µας

50 γρ. καστανή ζάχαρη

3 αυγά, κατά προτίµηση βιολογικά

30 γρ. κορν φλάουρ

200 ml φρέσκο γάλα

60 γρ. αµυγδαλόσκονη (τη βρίσκουµε και σε σακουλάκια, στα σούπερ µάρκετ)

Εκτέλεση:

Κρέµα αµυγδάλου:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο (ή τη µαργαρίνη) και το µέλι και τα ζεσταίνω σε χαµηλή φωτιά, ανακατεύοντας, µέχρι τα υλικά να λιώσουν και ενοποιηθούν. Αποσύρω από τη φωτιά.

Σε ένα µεγάλο µπολ χτυπάω µε το µίξερ τα ζάχαρη και τα αυγά, µέχρι να φτιάξω ένα µείγµα ανοιχτόχρωµο και αφράτο. Προσθέτω το κορν φλάουρ και συνεχίζω το χτύπηµα, µέχρι να ενωθεί στο µείγµα. Προσθέτω το µείγµα µελιού-βουτύρου, το γάλα και την αµυγδαλόσκονη και χτυπάω µε το µίξερ για 1 λεπτό, µέχρι το µείγµα να γίνει οµοιογενές.

Το αδειάζω σε µια µέτρια κατσαρόλα και το ζεσταίνω σε µέτρια προς χαµηλή φωτιά, για 5 – 7 λεπτά, µέχρι να δέσει και να γίνει µια λεία και ενιαία κρέµα. Την αφήνω κατά µέρος.

Ροδάκινα:

Προθερµαίνω το φούρνο στους 180°C.  Βάζω τα ροδάκινα σε ένα µέτριο ταψί που να χωρά όλα τα κοµµάτια, σε µονή στρώση.

Τα τοποθετώ µε τον κοµµένη πλευρά προς τα πάνω, την οποία αλείφω µε το βούτυρο (ή τη µαργαρίνη). Τα περιχύνω µε το Μοσχάτο.

Σε ένα µπολάκι ανακατεύω την καστανή ζάχαρη µε τη σκόνη κανέλας και πασπαλίζω τα κοµµένα ροδάκινα.

Με ένα κουταλάκι γεµίζω την κοιλότητά τους µε την κρέµα αµυγδάλου, µέχρι να ξεχειλίσει. Σκορπίζω από πάνω το φιλέ αµυγδάλου και βάζω στο ταψί το ξυλάκι κανέλας και 100 ml νερό.

Ψήνω τα ροδάκινα για 25 – 30 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν και η κρέµα να ροδίσει απαλά. Τα σερβίρω ζεστά, χλιαρά ή κρύα.

Tip:

Φτιάξτε το επιδόρπιο αυτό µε νεκταρίνια ή µε βερίκοκα ή αναµείξτε τα φρούτα, πάντα κοµµένα στη µέση και χωρίς κουκούτσια.

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV