spot_img

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο…ένας υπέροχος προορισμός για μικρούς και μεγάλους!!!

Της Άννας Αγογλωσσάκη

Ένας αγαπητός προορισμός, όχι μόνο για μικρούς, αλλά και για μεγάλους είναι το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα. Εάν είστε στην Αθήνα ή πρόκειται να την επισκεφτείτε, μην παραλείψετε να ανακαλύψετε έναν υπέροχο κόσμο, αυτών των ζώων, σε ένα αυτοχρηματοδοτούμενο δημιούργημα με συνολική έκταση 200 στρέμματα. Το ΑΖΠ  έχει κύριο στόχο την προστασία των άγριων ζώων, συνεργάζεται με διάφορους ανάλογους φορείς και ΜΚΟ, όπως: ΜΟm (Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας), ΑΝΙΜΑ (Σύλλογος Προστασίας & Περίθαλψης Άγριας Ζωής) Ελληνική Ερπετολογική Εταιρεία, Μουσείο Γουλανδρή, Αρχέλων.

Σίγουρα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να το επισκεφτεί κανείς και χρειάζονται τουλάχιστον 4 με 5 ώρες να αφιερωθούν στην περιπλάνηση όλης αυτής της έκτασης.

Ακολουθούν 3 λόγοι που όσοι το έχουν επισκεφθεί θα συμφωνήσουν ότι είναι οι πιο σημαντικοί!

  1. Η γνωριμία με τα ζώα

Η επαφή με τα ζώα δεν γινόταν να μην είναι ο πρώτος λόγος επίσκεψης κάποιου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο φιλοξενεί περισσότερα από 2.000 ζώα, από 290 διαφορετικά είδη. Αυτά χωρίζονται σε θηλαστικά, ερπετά, θαλάσσια θηλαστικά και πτηνά.  Με τη βοήθεια του χάρτη μπορεί κανείς να περιπλανηθεί και να γνωρίσει από κοντά ζώα από όλη την Ευρώπη αλλά και τις υπόλοιπες ηπείρους. Ζώα σπάνια, παράξενα, άγρια και ήρεμα, ερπετά και ιδιαίτερα πτηνά.

TIP No.1! Οι επισκέπτες μπορούν να ταΐσουν την καμηλοπάρδαλη πάντα υπό την καθοδήγηση του υπεύθυνου φροντιστή και τις επιτρεπτές ώρες, καθώς όλα τα ζώα ακολουθούν συγκεκριμένο διατροφικό πρόγραμμα από τον κτηνίατρο και τους φροντιστές τους.

TIP No.2! Το σόου των δελφινιών, εάν είστε τυχεροί, θα σας μαγέψει!

TIP No.3! Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δραστηριότητα της Πτήσης Πτηνών αλλά και η Εκπαιδευτική παρουσίαση Ασιατικών Ελεφάντων.

Μπορείτε να περπατήσετε, παρατηρήσετε και να απολαύσετε τη βόλτα σας στο ΑΖΠ, ακολουθώντας τους κανόνες αυστηρά και πάντα με σεβασμό στα ζώα.

  1. Δραστηριότητες για όλη την οικογένεια

Ένας ακόμα λόγος επίσκεψης είναι οι δραστηριότητες που προσφέρονται για όλη την οικογένεια. Μερικές από αυτές συναντήσατε παραπάνω. Εάν λοιπόν έχετε επισκεφτεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με την οικογένεια σας ή και με φίλους, υπάρχουν μοναδικές εμπειρίες για σας, καθώς έχετε τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε βιωματικά περιβαλλοντικά προγράμματα με σκοπό την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών του πάρκου. Σε αυτά συγκαταλέγονται προγράμματα, όπως η φροντίδα των ζώων της φάρμας, όπου μαζί με τον φροντιστή έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε στις εργασίες-δουλειές και να μάθετε να αναγνωρίζετε την συμπεριφορά των ζώων. Υπάρχει ακόμα πρόγραμμα, το οποίο σχετίζεται με τα αρπακτικά πουλιά. Σε αυτό το πρόγραμμα γίνεται ξενάγηση στο χώρο των αρπακτικών πουλιών αλλά και γνωριμία με τον κόσμο της Ιερακοτροφίας. Άλλο ένα πρόγραμμα είναι η  όμορφη περιήγηση, όπου θα γνωρίσετε από πολύ κοντά διάφορα είδη και θα σας δοθεί η ευκαιρία να ταΐσετε κάποια από αυτά.

Στις δραστηριότητες για όλη την οικογένεια ίσως αυτή που προτείνεται περισσότερο είναι το πικ-νικ. Μην παραλείψετε να κρατάτε το γεύμα σας (μικρό ή μεγάλο), καθώς έχετε την ευκαιρία σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους να καθίσετε και να απολαύσετε τη μαγεία της φύσης γύρω σας, ακούγοντας φωνές ζώων. Εάν έχετε χρόνο, υπάρχει χώρος για παιχνίδι, αγορά αναμνηστικών δώρων και φυσικά καφέ!

  1. Σχολικά προγράμματα

Ο τρίτος λόγος απευθύνεται περισσότερο σε εκπαιδευτικούς και αφορά τα σχολικά προγράμματα τα οποία πραγματοποιούν μαθητές από το νηπιαγωγείο έως και τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Πρόκειται για βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής μάθησης, όπου μπορούν να συμμετέχουν γονείς και εκπαιδευτικοί. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα του Πάρκου.

Για όποιον λόγο από τους παραπάνω και να επιλέξετε να επισκεφτείτε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η επίσκεψη θα σας μείνει αξέχαστη, και εάν έχετε παιδάκια, έχετε ήδη βάλει ένα λιθαράκι, ώστε αυτά να διαμορφώσουν μέσα τους την αγάπη και το σεβασμό προς την φύση και τα πλάσματά της.

 

Διαβαστε επισης

spot_img

Web TV