Αγκινάρες με αρακά

Της Θεοδοσίας Χαλβατζή

( Από ομάδα Theodosias Kitchen Authentic Greek Kitchen )

ΥΛΙΚΑ:

  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 καρότα
  • Φρέσκια ντομάτα
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • 500 gr αγκινάρες
  • 500 gr αρακά
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • 1 κύβο λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

  • Κόβουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε κατσαρόλα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά με το λάδι.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Ρίχνουμε τον αρακά με τη ντομάτα και τα καρότα, τον άνηθο, το μαϊντανό και το ζωμό λαχανικών..
  • Προσθέτουμε αλάτι, ρίγανη και ανακατεύουμε με μία κουτάλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υγρά και να μείνει το λαδάκι.

Καλή επιτυχία!!!

 

Διαβάστε επίσης

Web TV