spot_img

Αλέξανδρος Βρυθιάς..Μπαρμπούνι με σταμναγκάθι και αγκινάρες αυγολέμονο

Της Κατερίνας Βάζου

Από τον εξαίρετο μάγειρα  Αλέξανδρο Βρυθιά

Με μεγάλη χαρά μας υποδέχτηκε στο χώρο του ο Αλέξανδρος, ένα καθημερινό απόγευμα έχοντας ετοιμάσει όλα τα απαραίτητα υλικά για να μαγειρέψει για τους αναγνώστες του bybus.gr

Οι καλύτεροι μάγειρες είναι παθιασμένοι με την κουζίνα τους , ενώ παράλληλα φέρνουν την δημιουργικότητα και την εφευρετικότητα στα πιάτα τους. Αυτό λοιπόν έκανε και ο Αλέξανδρος

Οι γεύσεις που ταιριάζουν στον χαρακτήρα του είναι οι μεσογειακές γιατί αυτές του ξυπνούν παιδικές αναμνήσεις και συναισθήματα. Έτσι λοιπόν με πολύ αγάπη έφτιαξε αυτό το υπέροχο πιάτο και το μοιράζεται με όλους εμάς.

Στην ερώτησή μου τι είναι αυτό που τον χαλαρώνει μετά από την εκτέλεση μιας συνταγής μας απάντησε ότι όταν δημιουργεί μια συνταγή τον χαλαρώνει το σωστό και αρμονικό της αποτέλεσμα. Όταν και εμφανισιακά και γευστικά οι άνθρωποι  που θα το γευτούν θα το απολαύσουν στο μέγιστο βαθμό.

Εμείς απολαύσαμε αυτό το πιάτο και σας προτείνουμε να το δοκιμάσετε και εσείς !!!

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ ΜΕ ΣΤΑΜΝΑΓΚΑΘΙ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ:

400 γρ. μπαρμπούνια

6 μετριες αγκινάρες φρέσκιες

1/2 φρέσκο κρεμμύδι

1/2 ξερό κρεμμύδι

1/2 ματσάκι μάραθο

250 γρ. σταμναγκάθι

1/2 κούπα λευκό κρασί

100 ml ελαιόλαδο

1 λίτρο νερό

10 στήμονες σαφράν

1/2 κουτάλια του γλυκού κουρκουμά

αλάτι- πιπέρι

500 γρ. ζουμί από το βρασμένο σταμναγκάθι

ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ:

2 κρόκους

80 γρ. χυμό λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Καθαρίζουμε το σταμναγκάθι και το μπλανσάρουμε στο 1 λίτρο νερό για 5-6 λεπτά. Μόλις βράσει το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο, για να σταματήσουμε το βρασμό και να κρατήσουμε το χρώμα του.

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε τις καρδιές( περνάμε τις αγκινάρες με τις στημένες λεμονόκουπες για να μη μαυρίσουν). Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις αγκινάρες. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις  εξατμιστεί προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το μάραθο, το σαφράν, τον κουρκουμά και τα 500ml από το ζουμί από το σταμναγκάθι. Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Προσθέτουμε το σταμναγκάθι και ξεκινάνε το αυγολέμονο.

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε με αργή ροή (σαν κορδόνι) ζεστό το ζουμί από το φαγητό μας, ώστε να ανεβεί η θερμοκρασία του αυγού. Αδειάζουμε το αυγολέμονο πίσω στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Έχουμε καθαρίσει τα μπαρμπούνια, τα φιλετάρουμε και τα σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. (Ανάλογα με το μέγεθος )

Σερβίρουμε βάζοντας το αυγολέμονο στη βάση του πιάτου μας, από πάνω τις αγκινάρες με το σταμναγκάθι και στην κορυφή το μπαρμπούνι. Τελειώνουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV