spot_img

Alltours: Στο +30% οι κρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι .. Η Ελλάδα στους κερδισμένους

“Έκρηξη” κρατήσεων για οργανωμένα ταξίδια, για το καλοκαίρι του 2023, καταγράφει ο Alltours, ο τρίτος, μεγαλύτερος, γερμανικός tour operators, με την αύξηση να διαμορφώνεται σε πάνω από 30% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Alltours, Willi Verhuven, σε συνέντευξη Τύπου στην ITB στο Βερολίνο.

Οι κρατήσεις για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο είναι αυξημένες κατά 20%, σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα και συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της υψηλής ζήτησης που παρατηρείται την τελευταία στιγμή. Για ολόκληρο το οικονομικό έτος, η Alltours αναμένει αύξηση 20% στον αριθμό των επισκεπτών.

Κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος, η Alltours είχε επιτύχει ένα “αξιοσημείωτο επιχειρηματικό αποτέλεσμα” με περίπου δύο εκατομμύρια επισκέπτες και κέρδη προ φόρων, τόκων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (Ebitda) ύψους 61,3 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με τον Verhuven.

Πρόσθετη χωρητικότητα για τις διακοπές του Πάσχα

Ενώ η πορεία των κρατήσεων για το καλοκαίρι αντιστοιχεί και πάλι στην κλασική καμπύλη κρατήσεων των ετών πριν από την πανδημική κρίση, οι κρατήσεις για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο εξακολουθούν να διενεργούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα από την υλοποίηση του ταξιδιού. Ο κ. Verhuven αναμένει ότι οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής θα αυξηθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Για τον λόγο αυτό, η Alltours αύξησε τις πτήσεις για πολλούς προορισμούς κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα, με πρώτη τη Μαγιόρκα, για την οποία η αεροπορική εταιρία με έδρα το Ντίσελντορφ έχει προχωρήσει σε επιπλέον 25 αεροσκάφη. Ενώ, πρόσθετη χωρητικότητα έχει αγοράσει και για τα Κανάρια Νησιά.

Τουρκία και Αίγυπτος “πρωταγωνιστούν” στις κρατήσεις

Οι πιο δημοφιλείς καλοκαιρινοί προορισμοί για την Alltours είναι η Μαγιόρκα, η Ελλάδα, η Τουρκία, τα Κανάρια Νησιά και η Αίγυπτος. Σε όρους ανάπτυξης, η Τουρκία και η Αίγυπτος σημειώνουν αύξηση πάνω από 50% έκαστη. Με αύξηση των κρατήσεων κατά 30% περίπου, η Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά συγκαταλέγονται επίσης μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών το καλοκαίρι του 2023.

Για την Τουρκία, η Alltours σχεδιάζει έναν όγκο ρεκόρ 500.000 επισκεπτών κατά το τρέχον οικονομικό έτος και έχει επεκτείνει ανάλογα την προσφορά της. Ο προορισμός πρόκειται να γίνει ο δεύτερος πιο δημοφιλής προορισμός μετά την Ισπανία. “Τόσο η Τουρκία όσο και η Αίγυπτος επωφελούνται από την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής”, δήλωσε ο κ. Verhuven.

Οι χερσαίοι προορισμοί διακοπών βρίσκονται επίσης ψηλά στην κλίμακα δημοτικότητας των επισκεπτών της Alltours το καλοκαίρι του 2023 με αύξηση 40%. Για παράδειγμα, ο ταξιδιωτικός πράκτορας καταγράφει αύξηση 45% σε σχέση με το προηγούμενο έτος για τον προορισμό Γερμανία.

Ισχυρή επέκταση στην Ιταλία

Η Alltours έχει επεκτείνει σημαντικά το πρόγραμμά της για την Ιταλία και τώρα προσφέρει επίσης περιοχές όπως η Καλαβρία, η Σικελία και η Σαρδηνία ως οργανωμένα αεροπορικά ταξίδια μέσω της Alltours Klassik. Εκτός από τη Ρώμη, τη Φλωρεντία, τη Νάπολη και το Μεράνο, μπορούν τώρα να γίνουν κρατήσεις για ταξίδια πόλης στο Μιλάνο, τη Βενετία, την Πίζα και τη Βερόνα.

Για την Ασία, η Alltours κατέγραψε αύξηση του ενδιαφέροντος, τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι. Η Ταϊλάνδη και η Ινδονησία συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών λόγω της “εξαιρετικής σχέσης τιμής-απόδοσης”. Ο Μαυρίκιος κατέγραψε επίσης σημαντική αύξηση στο τμήμα των μακρινών διαδρομών.

Αυξημένες κρατήσεις για Κρήτη

Σύμφωνα με τον κ. Verhuven, οι προκρατήσεις για τα 30 ξενοδοχεία που ανήκουν στην εταιρία στη Μαγιόρκα, τα Κανάρια Νησιά και την Κρήτη είναι κατά 45% υψηλότερες σε σχέση με το προηγούμενο έτος. “Αποδίδει το γεγονός ότι επενδύουμε συνεχώς στην υψηλή ποιότητα των ξενοδοχείων της Allsun”, είπε πεπεισμένος ο ιδρυτής της εταιρίας. Και πρόσθεσε: “Χρησιμοποιήσαμε την πανδημική κρίση για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση πολλών δωματίων και σουιτών”.

Στο επίκεντρο η σχέση ποιότητας-τιμής

“Παρατηρούμε ότι οι παραθεριστές συγκρίνουν πιο προσεκτικά τις τιμές και κάνουν κρατήσεις με μεγαλύτερη ευαισθησία στις τιμές συνολικά, αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να παραιτηθούν από την άνεση και την πολυτέλεια”, ανέφερε ο Willi Verhuven.

Η Alltours, συνέχισε, επωφελείται από αυτή την τάση, καθώς η σαφής τοποθέτηση της μάρκας  και η ευρεία γκάμα προϊόντων ανταποκρίνονται στη ζήτηση για καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρατηρείται επίσης περαιτέρω αύξηση της ζήτησης για προσφορές all-inclusive, καθώς έτσι μειώνεται το πρόσθετα κόστος, ιδίως για τις οικογένειες.

πηγή:money-tourism.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

 

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img