spot_img

Αλμυρά μπισκοτάκια με κρητικά βότανα

Του Chef Στέλιου Φανουράκη

Υλικά
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
80γρ. έξτρα παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο!
350 γρ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι το μπέικιν πάουντερ, τα βότανα, την καπνιστή πάπρικα και ανακατέψτε τα. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Κατόπιν προσθέστε το γάλα και ζυμώστε καλά. Σχηματίστε ένα μεγάλο κύλινδρο και τυλίξτε το με μεμβράνη για τρόφιμα ή λαδόκολλα. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει ώστε να κόβεται πιο εύκολα.
Κόψτε κάθετα σε φέτες πάχους 1 εκατοστού, στρώστε τις φέτες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα και ψήστε στους 200 βαθμούς για 9-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Αφού ψηθούν τα αφήνουμε για 15 λεπτά περίπου να κρυώσουν.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV