Ένα ξεχωριστό τσιζκέικ σολωμού που μπορείτε όλοι να ετοιμάσετε και να απολαύσετε.
ΥΛΙΚΑ:

4 κράκερ ολικής άλεσης (50γρ)
25 γρ φυτική μαργαρίνη
150 γρ ρικότα
100 γρ μασκαρπόνε
50-100 γρ καπνιστό σολωμό
λίγο φρέσκο άνηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Θρυμματίζουμε τα κράκερς και τα ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ μαζί με τη λιωμένη μαργαρίνη.
- Τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 8-9 εκατοστά σε ένα πιάτο και ρίχνουμε το μείγμα των κράκερς. Πιέζουμε καλά το μείγμα για να σχηματιστεί η βάση.
- Κόβουμε τον καπνιστό σολωμό σε μικρά κομματάκια και κρατάμε μόνο λίγα μεγαλύτερα για γαρνίρισμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μασκαρπόνε, την ρικότα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, τα κομματάκια του σολωμού και ανακατεύουμε.
- Με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι, γεμίζουμε τα τσέρκια με το τυρί και πιέζουμε ελαφρά για να φύγει ο αέρας.
- Τοποθετούμε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 2 ώρες και μόλις το σερβίρουμε αφαιρούμε το τσέρκι και γαρνίρουμε από πάνω με λίγο καπνιστό σολωμό και φύλλα άνηθου.
- Το τσιζκέικ με σολωμό είναι έτοιμο και συνδυάστε το με δροσερό ροζέ κρασί.
πηγή:mednutrition.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!