spot_img

Ανδριανή Αγγελιδάκη: Πρέπει να δουλέψουμε πολύ την ειλικρινή επικοινωνία

Της Χρύσας Φωτοπούλου

Η Ανδριανή Αγγελιδάκη είναι δημοσιογράφος. Με έδρα το Ηράκλειο και με τα όπλα και τα εφευρήματα που της δίνει η δουλειά της, είναι πάντα έτοιμη να ξαναρχίζει, να θέτει σε νέες βάσεις, κάθε φορά, το ορμητήριό της, να βρίσκει την χρηστικότητα στο πρωτόγνωρο και την ουσία στον ρυθμό του συνόλου.

Μιλήσαμε λίγα λεπτά πριν το πρώτο πλάνο της εκπομπής της με τίτλο “Ανδριανή”, που ξαναβρίσκει την κανονικότητά της σε αυτό το καλοκαίρι, που μόλις άρχισε.

Αλλά πώς διαδέχεται την παράξενη υπερβολή της εποχής, που προηγήθηκε, η οριστική δημιουργία;

«Για μένα είναι ελπίδα κι επιθυμία να μετεξελιχθεί προς αυτή την κατεύθυνση όλο αυτό που ζήσαμε. Δεν μας δόθηκε ποτέ ξανά η ευκαιρία να κάνουμε μια γόνιμη παύση από τα πάντα. Στην συγκυρία αυτή, εστιάσαμε στο να παραμείνουμε υγιείς και να επιβιώσουμε. Μείναμε πολλές ώρες με τους εαυτούς μας, μείναμε με τους δικούς μας ανθρώπους, συμβιώνοντας όμορφα και βλέποντας την καθημερινότητά μας να μετατοπίζεται σε μια άλλη βάση πια», λέει η Ανδριανή Αγγελιδάκη στο bybus.gr

Η παγκόσμια ταχύτητα εκβάλλει γεγονότα, που προκαλούν φόβο και ματαιότητα. Το εμπεδώνουμε καθημερινά. Πόση προσπάθεια, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, απαιτεί η περίφημη επόμενη ημέρα;

«Έτσι όπως έχει δομηθεί, προσωπικά και κοινωνικά η ζωή μας, είναι δύσκολη η όποια προσπάθεια, γιατί δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε συλλογικά. Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη ότι φροντίζοντας εμάς μεταβιβάζουμε μέρος αυτής της φροντίδας και στην κοινότητα. Θέλει πολλή δουλειά, όμως, για να συνδεθεί το μετερίζι του καθένα μας με το κοινωνικό σύνολο», τονίζει η Ανδριανή Αγγελιδάκη.

Τους τρεις μήνες που ο καθένας παρατήρησε την ζωή πίσω από τα τζάμια του σπιτιού του, την ίδια στιγμή μέτρησε και τα ποσοστά των εννοιολογικών ρύπων, που την υποβαθμίζουν. Την ζωή του. Την ζωή γενικότερα.

«Πρέπει να μάθουμε να αναλύουμε τον θυμό και να μην τον εκτονώνουμε γύρω μας», επισημαίνει η Ανδριανή για να συνεχίσει λέγοντας ότι αν ήταν στο χέρι της να εξαλείψει κάτι άμεσα αυτό θα ήταν η βία. Όχι η προφανής, η σωματική, αλλά όλες οι υπόγειες μορφές της. «Θέλω πολύ να ανοίξει ο νους και η καρδιά του ανθρώπου. Να αποδεχτεί τον Άλλο, αποδεχόμενος παράλληλα και τον ίδιο του τον εαυτό. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ την ειλικρινή επικοινωνία με τους γύρω μας».

Ποιοι κύκλοι κλείνουν και ποιες ενάρξεις είναι προ των πυλών, ρωτάω την Ανδριανή, γνωρίζοντας ότι από κάθε τέλος ξεπηδούν πάντα καινούριες αρχές.

« Μέχρι τώρα, ήμουν στο μάτι του κυκλώνα. Σαν δημοσιογράφος, που είμαι, έπρεπε όλο το βάρος να πέσει στην καθημερινή ενημέρωση. Πλέον, όμως, το κέντρο βάρους μου αλλάζει θέση. Θέλω να βγω στον κόσμο. Να γνωρίσω ανθρώπους και να μάθω από αυτούς. Να μάθω από πού αντλούν την χαρά της ζωής. Πώς χαίρεται ο απλός κόσμος. Πώς χαίρεται ένα παιδί στην Ουγκάντα. Θέλω να μπορώ να το δω αυτό με τα μάτια μου και να χαρώ κι εγώ με την σειρά μου».

Διαλέγω την φράση της Ανδριανής «το 2020 είναι ένα μάθημα ζωής σε όλα τα επίπεδα» για την πρώτη κατακλείδα αυτού του κειμένου.

«Ακόμη κι αν πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν, τεράστιο μάθημα είναι κι αυτό. Επαναπροσδιορίζουμε πολλά πράγματα. Στην καραντίνα, η μόνη υλική ανάγκη που είχαμε ήταν η καλή πρώτη ύλη για το φαγητό μας. Τα περιττά απουσίαζαν από το πλάνο μας. Δεν τρέξαμε πίσω από αυτό που, χρόνια τώρα, μας έχει επιβληθεί ως ανάγκη. Πίσω τελικά από μια ανάγκη επίπλαστη».

Η Τρίτη, 2 Ιουνίου, βρίσκει την Ανδριανή Αγγελιδάκη στον γνώριμο, ενημερωτικό τόπο του neakriti.gr, του οποίου είναι διευθύντρια και στο πλατό της τηλεοπτικής εκπομπής, που φέρει το όνομά της.

«Έχω ήδη δρομολογήσει συνεντεύξεις με δεκαπέντε ανθρώπους δίπλα στους οποίους θα ξαναγνωρίσω τον τόπο μου. Σκοπεύω να δω κι άλλα σημεία της Κρήτης με έναν άλλο τρόπο, βιώνοντας, κι εγώ και ο κόσμος που μας παρακολουθεί, την ταξιδιωτική εμπειρία εντελώς διαφορετικά».

Ανδριανή Αγγελιδάκη
CreteTV Media Group
Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου,
Οδός 9α, Ηράκλειο, Κρήτης
Τηλ. (0030) 2810398145
Email:aggelidaki@neakriti.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV