spot_img

Άννα Ανδριανού: «Η Πεντέλη είναι το καταφύγιό μου»

 

Η Άννα Ανδριανού είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς που ταυτόχρονα ωστόσο έχει προσφέρει στο τηλεοπτικό κοινό μεγάλες συγκινήσεις και ως σεναριογράφος.

Τα τελευταία χρόνια πάντως επιλέγει να απέχει από την τηλεόραση. «Δεν μου αρέσει κανένας να γίνεται μαϊντανός» εξομολογείται στο bybus.gr  και προσθέτει «Ένας ηθοποιός υποδύεται ρόλους και πρέπει να δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές να μπορούν να το δουν. Να δουν το ρόλο σαν έναν ήρωα ξεχωριστό και να μην βλέπουν το γνωστό ηθοποιό που παίζει τώρα αυτόν τον ρόλο και μετά κάτι άλλο κι άλλο».

Τη σεζόν που μας πέρασε βρέθηκε στο θεατρικό σανίδι να πρωταγωνιστεί στη φονική «Τάρτα – Ροδάκινο» ενώ η φετινή χρονιά θα την βρει σε μια ακόμα θεατρική παράσταση.

«Είναι πιο δύσκολο να είσαι ηθοποιός του θεάτρου» εξομολογείται η ίδια. «Έχει μεγαλύτερα ζητούμενα ο ρόλος, είναι πιο ολοκληρωμένος. Σε κάθε παράσταση θα πρέπει να είσαι 100% άψογος γιατί δεν έχεις τη δυνατότητα να σταματήσεις και να το πας από τη αρχή».

Η τηλεόραση είναι πάντα στο μυαλό της και ίσως – μιας και η μυθοπλασία έχει επιστρέψει στη μικρή οθόνη- να την βλέπαμε φέτος. Ωστόσο οι όποιες συζητήσεις πάγωσαν – λόγω κορωνοϊού και μεταφέρθηκαν για το 2021.

Αλήθεια τι δηλώνει η Άννα Ανδριανού; σεναριογράφος ή ηθοποιός;

«Τον τελευταίο καιρό ενδιαφέρομαι πολύ περισσότερο για την υποκριτική. Αυτή είναι η δουλειά μου άλλωστε. Από κει ξεκίνησα, απόφοιτη του Εθνικού θεάτρου είμαι, στο θέατρο δούλευα χρόνια. Το σενάριο για μένα είναι κάτι έξτρα. Δεν είμαι επαγγελματίας σεναριογράφος. Πρέπει κάτι να με συγκινήσει πολύ ή να έχω κάτι να πω για να κάνω ένα σενάριο».

Ωστόσο, όσο κι αν η ίδια δηλώνει ερασιτέχνης σεναριογράφος, κάποιες από τις «ιστορίες» της  (όπως «Επιθυμίες», «Επαφή», «Κλεμμένα όνειρα»), έγραψαν ιστορία. «Αλήθεια είναι αλλά αυτό δεν σημαίνει πολλά πράγματα! Η επιτυχία είναι κάτι που ποτέ δεν μπορείς να το προγραμματίσεις. Όσο παράλογα έρχεται έτσι παράλογα φεύγει» δηλώνει.

«Πρωταγωνιστές» στα σενάρια αλλά και στους ρόλους που υποδύεται η Άννα Ανδριανού, είναι ο ανθρώπινες σχέσεις. «Είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μας οι ανθρώπινες σχέσεις. Ουσιαστικά μέσα από αυτές ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας. Γίνονται καθρέπτης του τι συμβαίνει μέσα μας. Άλλωστε για μένα ο υπέρτατος στόχος της ύπαρξής μας είναι να γίνομαι καλύτερη».

Η ηθοποιός είναι βέρα Αθηναία. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη πρωτεύουσα και παρότι έχει ζήσει και στο εξωτερικό, την Αθήνα,  έχει στην καρδιά της. Λατρεύει της γειτονιές  της Πλάκας και του Θησείου και γενικότερα όλο αυτό το κομμάτι στη σκιά του ιερού βράχου της Ακρόπολης. Αγαπά όμως και τα Εξάρχεια -πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει αλλιώς- αφού σημάδεψαν ως τόπος κατοικίας του λατρεμένου πατέρας της, τα μαθητικά της χρόνια.

Ωστόσο η μεγάλη της αγάπη, ο «τόπος» της τα τελευταία 20 χρόνια, είναι η Πεντέλη. Εκεί ζει – έχοντας και τον χώρο που χρειάζεται για να ζουν μαζί της και τα ζώα που φροντίζει και λατρεύει (είναι μέλος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και πολλών φιλοζωικών συλλόγων ) – εκεί εμπνέεται, εκεί στον καθαρό αέρα του δεύτερου σε ύψος βουνού του λεκανοπεδίου της Αττικής δημιουργεί.

«Είναι ένας άλλος κόσμος. Καμία σχέση με το χάος της Αθήνας παρόλο που είναι πολύ κοντά στο «κλεινόν άστυ». Έχεις την αίσθηση πως είσαι σε χωριό. Γνωρίζεις τους ανθρώπους που ζουν κοντά σου, είσαι γνωστός στα ταβερνάκια και τα μαγαζιά της περιοχής. Είναι το καταφύγιο μου η Πεντέλη!»

Της Άρτεμις Παρτιριανάκη

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV