Ανοιχτή πίτα- τάρτα (galette) με σπανάκι και φέτα

( instagram andie_and_eliz food stories )

Μια ξεχωριστή, εύκολη, γρήγορη και πολύ νόστιμη ανοιχτή πίτα από τρυφερό ζυμάρι και γέμιση από ζουμερό σπανάκι, μυρωδικά και το απόλυτο ελληνικό τυρί, τη φέτα.

Υλικά:

1 έτοιμο φύλλο ζύμη κουρού

1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300γρ σπανάκι καθαρισμένο

1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο (εάν επιθυμούμε)

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

½ ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο

1 αυγό

5 κ.σ. κρέμα γάλακτος

100γρ φέτα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο εάν βάλουμε. Προσθέτουμε το σπανάκι σε δόσεις σωτάροντας και αυτό έως ότου μαραθεί. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αυγό ελαφρά χτυπημένο και τη φέτα σπασμένη στο χέρι. Στο μεταξύ στο ταψί του φούρνου βάζουμε λαδόκολλα και απλώνουμε το έτοιμο φύλλο  που το έχουμε κόψει σε κύκλο διαμέτρου 28-30 εκ.  Στο κέντρο του φύλλου στρώνω τη γέμιση αφήνοντας από την άκρη της ζύμης ένα δαχτυλίδι με πάχος ίσο με 3 δάχτυλα περίπου, το οποίο και γυρίζω πάνω από τη γέμιση. Αλείφω τη ζύμη γύρω γύρω με ένα αυγό χτυπημένο και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC  στις αντιστάσεις για 45΄ περίπου ή έως ότου ροδίσει. Με τη γέμιση που πιθανόν θα περισσέψει μπορούμε να φτιάξουμε και μικρά ταρτάκια.

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV