spot_img

Ανοίγει (;) τον Μάϊο η Ελλάδα για τους Άγγλους ..1000% αύξηση δίνει η Jet2 .. Ενθουσιασμός στην ταξιδιωτική βιομηχανία

Μπαράζ θετικών εξελίξεων, νέων και αντιδράσεων υπάρχει στην αγγλική ταξιδιωτική αγορά, μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για το χρονοδιάγραμμα ανοίγματος της Βρετανίας και κατάργησης των περιορισμών, με την  Ελλάδα να “πρωταγωνιστεί” και τους Times  του Λονδίνου να γράφουν ότι μπορεί η Ελλάδα να “ανοίξει” για τους Βρετανούς τουρίστες τον Μάϊο. Την ίδια στιγμή η Jet2, σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων από TUI, Thomas Cook, κ.λ.π, δίνει αύξηση κρατήσεων 1000%, ενώ παράγοντες της αγγλικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Πιο αναλυτικά, όπως γράφουν οι Times, “…Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει τα σύνορά της σε εμβολιασμένους Βρετανούς τουρίστες έως τον Μάιο. Το σχέδιο θα μπορούσε να ωθήσει την Ελλάδα «σε σύγκρουση» με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επιμένει σε μια ενιαία προσέγγιση για να επιτρέπονται τα μη απαραίτητα ξένα ταξίδια από χώρες εκτός της ΕΕ”.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι μια διμερής συμφωνία που θα επέτρεπε στους Βρετανούς τουρίστες να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, μπορεί να βρεθεί σε αντίθεση με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος λέει ότι χώρες και φορείς μεταφορών δεν πρέπει να καθιερώσουν πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid-19 για διεθνή ταξίδια.

Οι Times προσθέτουν ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει επίσης τη δυνατότητα εμβολιασμού εργαζομένων στα αεροδρόμια και ξενοδοχειακών υπαλλήλων σε θέρετρα.

Στο μεταξύ, η Telegraph γράφει ότι η Ελλάδα έχει γίνει μια από τις πρώτες χώρες που ξεκίνησαν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού για όλους εκείνους που έχουν λάβει δύο δόσεις του εμβολίου Covid-19. Ανέφερε ακόμη ότι η κίνηση στοχεύει στο να διευκολύνει τα διεθνή ταξίδια. Και συμπλήρωσε ότι πολλές χώρες «ήδη παραιτούνται από την καραντίνα για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού», όπως η Κύπρος, η Ρουμανία και οι Σεϋχέλλες, ενώ η Ταϊλάνδη εξετάζει την πιστοποίηση εμβολίων ως τρόπο για να ανοίξει τα σύνορά της.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε την διαδικασία επανέναρξης των ταξιδιών με την Travel Task force να υποβάλει έκθεση έως τις 12 Απριλίου, ως μέρος του οδικού χάρτη για την κατάργηση του lockdown. Ο Τζόνσον υποσχέθηκε επίσης μια αναθεώρηση της πιστοποίησης εμβολιασμού που θα εξετάσει τη διεθνή ταξιδιωτική και οικιακή χρήση.

Η Jet2

Η Jet2holidays και η αεροπορική της εταιρεία αναψυχής Jet2.com συγκαταλέγονται μεταξύ ενός αυξανόμενου αριθμού εταιρειών που αναφέρουν μια γεωμετρική αύξηση των κρατήσεων αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τον χάρτη πορείας εξόδου από το κλείδωμα.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 1000% στις κρατήσεις τις 24 ώρες μετά τις 3:30 μ.μ. τη Δευτέρα, όταν ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρει λεπτομερώς τη στρατηγική εξόδου στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Η σημαντική αύξηση αφορά στις κρατήσεις από τον Ιούλιο, η οποία συνεχίζεται μέχρι τις υπόλοιπες σχολικές διακοπές και το Καλοκαίρι, ανέφερε η εταιρία. Ωστόσο, ο όμιλος ανέστειλε όλες τις πτήσεις και τα πακέτα διακοπών έως τις 16 Μαΐου, αφού ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι οι  διακοπές στο εξωτερικό, θα επαναληφθούν στις 17 Μαΐου, το νωρίτερο.

Ο Steve Heapy, διευθύνων σύμβουλος της Jet2.com και της Jet2holidays είπε: “Έχουμε δει τεράστια αύξηση ζήτησης από Βρετανούς παραθεριστές για κάποιο χρονικό διάστημα, με ανθρώπους που δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το να ξεφύγουν στον ήλιο και να απολαύσουν τις πολύτιμες διακοπές τους. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα νέα που λαχταρούν οι πολίτες και η αύξηση των κρατήσεων δείχνει πόσο έτοιμοι είναι οι πελάτες μας να ξεφύγουν σε πραγματικές οργανωμένες διακοπές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η κυβέρνηση έχει επιδείξει σαφή φιλοδοξία και πλάνο να ανοίξει ξανά τα διεθνή ταξίδια τους επόμενους μήνες και προσβλέπουμε σε περισσότερες λεπτομέρειες σε εύθετο χρόνο”. “

Η Jet2 δεν έχει δημοσιεύσει τον απόλυτο αριθμό των κρατήσεων που πραγματοποιήθηκαν τις 24 ώρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού και ορισμένοι στον κλάδο έχουν επισημάνει ότι η αύξηση των πωλήσεων προήλθε από χαμηλή βάση, ενώ ο Σύνδεσμος Σκωτσέζων Πρακτόρων προειδοποίησε ότι οι κρατήσεις μπορεί να μην είναι τόσο αυξημένες, όσο δείχνουν τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες στην Αγγλία”.

Ενθουσιασμός

Στο μεταξύ ο κυβερνητικός χάρτης πορείας για την επανεκκίνηση των ταξιδιών έχει υπερβεί τις προσδοκίες, λένε πηγές της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, που εκφράζουν την ευαρέσκειά τους για την συνεργασία με τους υπουργούς.

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι υπάρχει «χρόνος να κάνουμε σχέδια για το καλοκαίρι» καθώς παρουσίασε τον χάρτη πορείας τεσσάρων σταδίων την Δευτέρα.

Θα ξεκινήσει με τα σχολεία που θα ανοίξουν ξανά στις 8 Μαρτίου. Τα μη απαραίτητα καταστήματα λιανικής πώλησης θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά από τις 12 Απριλίου και τα ταξίδια από τις 17 Μαΐου, με κάθε βήμα να απέχει από το επόμενο, τουλάχιστον πέντε εβδομάδες.

Μια πηγή αεροπορικής εταιρείας είπε: «Υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα περιμέναμε. Είμαστε έκπληκτοι και πραγματικά ενθαρρυνόμαστε”. Η πηγή απέρριψε την κριτική για την αναμονή των πέντε εβδομάδων για το πόρισμα της ομάδας εργασίας, λέγοντας: «Δεν θα περιμέναμε να ανοίξουν τα ταξίδια στο εξωτερικό πριν από τα κομμωτήρια και τα εστιατόρια. Η δέσμευση για μια έκθεση, έως τις 12 Απριλίου είναι επιθετική. Και συνέχισε: «Έχει δεσμευτεί η κυβένρηση σε ένα χρονοδιάγραμμα που κανένας από εμάς δεν περίμενε. Φοβόμαστε ότι δεν θα υπήρχε αναφορά στα ταξίδια. Αντ ‘αυτού υπάρχει μια ολόκληρη ενότητα στον χάρτη εξόδου”.

Η ίδια πηγή σημείωσε: «Η 17η Μαΐου είναι η πρώτη δυνατή επανεκκίνηση, αλλά πιθανότατα εξετάζουμε τον Ιούνιο. Υπάρχουν ορισμένες εκπλήξεις. Αλλά στην αρχή της καραντίνας μιλούσαμε για μια επανεκκίνηση το Φθινόπωρο”.

Μια δεύτερη πηγή της βιομηχανίας είπε: «Είναι θετικό το αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας. Η 17η Μαΐου φαίνεται πολύ μακριά από τους ανθρώπους, αλλά έχουμε ημερομηνίες για να στοχεύσουμε και η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει. Έχουμε πλέον μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και βλέπουμε μια διέξοδο από αυτό”.

Ωστόσο, η πηγή προειδοποίησε: «Δεν πρόκειται να πάμε από το επίπεδο των περιορισμών που έχουμε τώρα σε πλήρη απελευθέρωση. Θα έχουμε επίπεδα περιορισμών για κάποιο χρονικό διάστημα. Θα μπορέσεις να ταξιδέψεις, αλλά δεν θα είναι όπως το περασμένα καλοκαίρια. Πολλά εξαρτώνται από το τι θα προτείνει η ειδική ομάδα σχετικά με τους ταξιδιωτικούς διαδρόμους”.

Πηγή:Money-tourism.gr

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img