spot_img

Απογειώθηκε η ζήτηση για καταλύματα τύπου Airbnb στην Ελλάδα

Στην πρώτη τριάδα των ευρωπαϊκών χωρών που καταγράφουν τη μεγαλύτερη ζήτηση για καταλύματα βραχυxρόνιας μίσθωσης για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο βρίσκεται η Ελλάδα, με τον αριθμό των κρατήσεων να  ενισχύεται σημαντικά εκτός της υψηλής περιόδου του Αυγούστου, το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου και να “εκτινάσσεται”, για το διάστημα από τον Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο, κατά 42%, σε σύγκριση με το 2022.

Την πρώτη θέση κατέλαβε η Ελλάδα τον Απρίλιο σε επίπεδο αύξησης της πληρότητας. Oπως προκύπτει από τα στοιχεία της εταιρίας αναλύσεων βραχυχρόνιων μισθώσεων AirDNA, η χώρα μας ήταν μεταξύ των χωρών που η προσφορά καταλυμάτων αυξήθηκε με ρυθμούς βραδύτερους της ζήτησης. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα η ζήτηση αυξήθηκε κατά 31,7% και η προσφορά κατά 13,2%, ωθώντας την πληρότητα να σημειώσει άνοδο 9,2% σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της AirDNA έως τον Μάρτιο, για τον ρυθμό ζήτησης μεταξύ των 20 κορυφαίων ευρωπαϊκών χωρών, η Πολωνία, η Αυστρία και η Ελλάδα κατέχουν τις τρεις πρώτες θέσεις στην αύξηση των κρατήσεων για διανυκτερεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου, με τα ποσοστά αύξησης να διαμορφώνονται σε 63%, 48% και 42%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με πέρυσι.

Ο ρυθμός αύξησης του Σεπτεμβρίου ήταν πάνω από 50% σε ετήσια βάση για 16 από τις 20 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες, με την Πολωνία και την Κροατία να παρουσιάζουν τριψήφιο ποσοστό αύξησης 151% και 113%, σε ετήσια βάση, αντίστοιχα. Η αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης του Οκτωβρίου ήταν πάνω από 50% για 11 από τις 20 κορυφαίες ευρωπαϊκές χώρες, με την Ιταλία, την Ουγγαρία και την Τσεχική Δημοκρατία να πρωτοστατούν με αύξηση 80%, 70% και 65%, αντίστοιχα, σε ετήσια βάση.

Συνολικά ο Απρίλιος του 2023 ήταν ένας ισχυρός μήνας για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν οι διακοπές του Πάσχα και ο καλός καιρός. Η ζήτηση για διανυκτερεύσεις αυξήθηκε κατά 26%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, δίνοντας τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αυξήσουν τη μέση ημερήσια τιμή (ADR) κατά 16,4% σε ετήσια βάση. Παραμένοντας ελαφρώς πάνω από τα επίπεδα του 2019 (+3,2%) τον Απρίλιο, η προσφορά διαθέσιμων καταχωρίσεων στην Ευρώπη αυξήθηκε κατά 14,9% σε ετήσια βάση, υστερώντας σε σχέση με την αύξηση της ζήτησης και ωθώντας τα ποσοστά πληρότητας σε άνοδο 4,2%. Στην Ευρώπη, τα έσοδα ανά διαθέσιμη μίσθωση (RevPAR) αυξήθηκαν επίσης κατά 21,3% σε ετήσια βάση.

πηγή:money-tourism.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img