Ένα εύκολο φαγητό που όλοι μπορούν να παρασκευάσουν και να το απολαύσουν και στη περίοδο της νηστείας.
Υλικά:
500 γρ αρακά
2 μέτριες πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 καρότα
4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουταλιά της σούπας πελτέ αραιωμένο με νερό.
300 γρ νερό
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε, και τις κόβουμε σε κύβους. Σοτάρουμε για λίγο τις πατάτες με το κρεμμύδι, τα καρότα και το λάδι. Προσθέτουμε τις ψιλοκομένες ντομάτες και ρίχνουμε τον αρακά, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι
Τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν και αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.
Καλή επιτυχία!!