Ατομικά Μιλφέϊγ

Της Βίλμας Κωνσταντίνου

( Από το mamafagito.gr )

Υπέροχα ατομικά γλυκάκια που τα ετοιμάζετε στη στιγμή!

Με θεϊκή κρέμα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας!

Υλικά για τη κρέμα:
10 κουταλιές κόρν φλάουρ
5 κούπες γάλα
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 Βανίλιες

Εκτέλεση:

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, το κόρν φλάουρ, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε να διαλυθούν όλα.

Κατόπιν σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά και τα προσθέτουμε στο γάλα στην κατσαρόλα που έχουμε βάλει στην άκρη. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα γρήγορα και την βάζουμε πάνω στη φωτιά για να δέσει ανακατεύοντας τη. Όσο θα δένει προσθέτουμε και το βούτυρο.

Όταν θα δούμε να δένει η κρέμα την αποσύρουμε από τη φωτιά. Την αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμη για χρήση να τη χρησιμοποιήσουμε για τις παρασκευές των γλυκών μας.

Για τη συνέχεια θα χρειαστούμε: 1 πακέτο σφολιατίνια

Υλικά για την κρέμα σαντιγί:
500 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και η κρέμα.
Όταν είμαστε έτοιμοι να συναρμολογήσουμε το γλυκό μας, μοιράζουμε τα ποτηράκια στον πάγκο και ρίχνουμε σε κάθε ένα από 1 σφολιατίνι τριμμένο. Ρίχνουμε 1 γεμάτη κουταλιά σούπας κρέμα πατισερί, συνεχίζουμε με σφολιατίνι, ξανά κρέμα και από πάνω μια κουταλιά σαντιγί και τέλος τριμμένο σφολιατίνι.
Βάζουμε τα ποτηράκια μας στο ψυγείο να κρυώσουν!

Καλή επιτυχία!

 

 

Διαβάστε επίσης

Web TV