spot_img

Αυξητική στήθους χωρίς σιλικόνη

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Η επιθυμία για ένα όμορφο, καλοσχηματισμένο στήθος είναι κοινή σε όλες τις γυναίκες καθώς πρόκειται για το σημείο του γυναικείου σώματος που είναι ταυτόσημο με τη θηλυκότητα τους και η ομορφιά του τις γεμίζει αυτοπεποίθηση και σιγουριά.  Η πιο φυσική μέθοδος για την αύξηση του στήθους σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η λιπομεταφορά. Στη διάρκεια αυτής της διαδικασίας γίνεται η μεγέθυνση των μαστών αποκλειστικά με αυτόλογο λίπος (δηλαδή με λίπος από την ίδια τη γυναίκα), χωρίς τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

Όπως εξηγεί ο Απόστολος Γαϊτάνης, Πλαστικός Χειρουργός MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, «με τη βοήθεια της λιποαναρρόφησης απομακρύνουμε αρχικά το περιττό λίπος από την περιοχή της κοιλιάς ή από τους μηρούς και το επανατοποθετούμε (κατόπιν επεξεργασίας) στο στήθος, για την ενίσχυση του μεγέθους του».  

Ποιες είναι όμως οι πιο συχνές ερωτήσεις για την αυξητική στήθους που ταλανίζουν τις γυναίκες;

Ποια είναι η ιδανική υποψήφια για την επέμβαση

Κάθε γυναίκα είναι ιδανική υποψήφια για αυξητική στήθους, αρκεί να έχει συμπληρώσει την ηλικία των 18 ετών, ώστε το στήθος της να έχει διαμορφωθεί πλήρως.

Ποιες είναι οι ενδείξεις για αυξητική στήθους

Ενδείξεις για αυξητική στήθους έχουν κυρίως:

  • Ο γυναίκες με μικρό στήθος
  • Οι γυναίκες που παρουσιάζουν ανομοιομορφία στον όγκο και στο σχήμα των μαστών τους
  • Όσες έχουν χάσει αρκετό βάρος
  • Γυναίκες μετά από εγκυμοσύνη ή θηλασμό
  • Γυναίκες μετά από μαστεκτομή

Ποια είναι η διαδικασία

«H διαδικασία περιλαμβάνει την συγκέντρωση λίπους από άλλες περιοχές του σώματος, όπου υπάρχει περίσσεια και τη μεταφορά του στο στήθος για τη μεγέθυνσή του. Το λίπος είναι υλικό απόλυτα ασφαλές, διότι είναι αυτόλογο, δηλαδή λαμβάνεται από το ίδιο το άτομο», τονίζει ο πλαστικός χειρουργός.

Στο πρώτο στάδιο ο γιατρός παίρνει λίπος από το σώμα της ασθενούς με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης. Συνήθως για τη λήψη λίπους προτιμώνται η περιοχή της κοιλιάς και το έσω μέρος των μηρών. Στην περίπτωση, όμως, που αυτό το λίπος δεν φτάνει, μπορεί να αφαιρεθεί και από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματος.

Στο δεύτερο στάδιο, αμέσως μετά τη λιποαναρρόφηση, ο πλαστικός χειρουργός επεξεργάζεται το αφαιρούμενο λίπος, είτε με ειδική φυγοκέντρηση είτε με διάφορες άλλες μεθόδους διήθησης.

Στο τρίτο στάδιο ο γιατρός εγχύει το λίπος στην περιοχή του στήθους. Η ποσότητα του λίπους, που θα εγχυθεί, εξαρτάται από το επιθυμητό αποτέλεσμα της γυναίκας, όσον αφορά στον βαθμό αύξησης των μαστών της, αλλά και από τη δυνατότητα διάτασης, που έχει το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Πλεονεκτήματα της αυξητικής με λιπομεταφορά

  • Συνδυασμός δύο επεμβάσεων σε μία

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, με τον συνδυασμό της λιποαναρρόφησης και της μεταφοράς λίπους, ο εξειδικευμένος χειρουργός μπορεί να ενισχύσει το μέγεθος του στήθους.

«Το θετικό είναι ότι βελτιώνουμε δύο ή και περισσότερα σημεία στο σώμα μας παράλληλα. Το λίπος αφαιρείται από ένα-δύο σημεία και μεταφέρεται εκεί, ακριβώς, που χρειάζεται, στην προκειμένη περίπτωση στο στήθος», διασαφηνίζει ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης.

«Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, προβληματικές περιοχές εξομαλύνονται και σμιλεύονται, μαζί με την αυξητική στήθους με τη μέθοδο της λιπομεταφοράς», προσθέτει.

  • Φυσικά αποτελέσματα

Ένας λόγος και, μάλιστα, από τους πιο βασικούς, για τους οποίους η επέμβαση αυτή είναι διαδεδομένη, είναι επειδή τα αποτελέσματα φαίνονται εντελώς φυσικά. Το στήθος αυξάνεται σε μέγεθος από αυτόλογο λίπος και, όπως προαναφέρθηκε, δεν γίνεται χρήση ενθεμάτων σιλικόνης.

  • Αποτέλεσμα με διάρκεια στο χρόνο

Περίπου το 40-70% του μεταφερόμενου λίπους θα παραμείνει στο σημείο για πάντα, ενώ το υπόλοιπο θα απορροφηθεί από τον οργανισμό, σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη. Η λιπομεταφορά, όμως, μπορεί να επαναληφθεί και δεύτερη φορά, για την περίπτωση που η ασθενής επιθυμεί ακόμη πιο πλούσιο στήθος.

Μειονέκτημα

Πολύ αδύνατες γυναίκες , που έχουν στεγνό σώμα χωρίς λίπος, δεν μπορούν να υποβληθούν στην συγκεκριμένη επέμβαση, καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτόλογο λίπος.

Λιπομεταφορά για αυξητική γλουτών – Brazilian Buttock Lift

Η διαδικασία, που περιεγράφηκε παραπάνω, μπορεί να εφαρμοστεί και για την αύξηση του όγκου στην περιοχή των γλουτών. Με τον ίδιο τρόπο γίνεται η αφαίρεση λίπους από σημεία, στα οποία υπάρχει περίσσεια και στη συνέχεια, κατόπιν ειδικής επεξεργασίας, το λίπος μεταφέρεται στην περιοχή των γλουτών.

Η ζήτηση για «βραζιλιάνικους γλουτούς» έχει υπερδιπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια. Κάποιες γυναίκες επιλέγουν την συγκεκριμένη επέμβαση για καθαρά αισθητικούς λόγους. Άλλες γυναίκες, πάλι, την επιλέγουν ύστερα από μεγάλη απώλεια βάρους, όπου οι γλουτοί έχουν «αδειάσει» και χρειάζονται όγκο και ανόρθωση. Τέλος, ένας, ακόμη, λόγος είναι η χαλάρωση, που προκύπτει λόγω ηλικίας (συνήθως άνω των 40 ετών).

Ο χρόνος ανάρρωσης είναι πολύ σύντομος, καθώς οι τομές είναι μικροσκοπικές και επουλώνονται πολύ γρήγορα. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου φυσικό, όπως και στην λιπομεταφορά στο στήθος.

 

 

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img