Biscotti με blueberries και αμύγδαλα !!!

Της Φοίβη Γεωργιάδου ( ‘’Νοστιμιές για όλους ‘’)

Υλικά:    

  • 3 κ.σ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 αυγά μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. γλυκάνισο
  • 75 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 50 γρ. blueberries

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180oC (πάνω και κάτω αντιστάσεις), απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 4-5 λεπτά στην πρώτη θέση από πάνω προς τα κάτω.  Επειδή είναι λεπτές οι φέτες, αρπάζουν εύκολα γι΄ αυτό τις παρακολουθούμε.
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα σε υψηλή ταχύτητα για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το ξύσμα, το γλυκάνισο, το baking powder και τα 190 γρ. από το αλεύρι.  Τα υπόλοιπα 10 γρ. αλευριού, τα ρίχνουμε στα blueberries και ανακατεύουμε.
  • Τέλος ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τα αλευρωμένα blueberries και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα.
  • Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και σχηματίζουμε (με βρεγμένα χέρια γιατί η ζύμη κολλάει) δύο κορμούς τους οποίους βάζουμε σε δύο κομμάτια λαδόκολλας σε βουτυρωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε στους 180oc (πάνω και κάτω αντιστάσεις) για 20 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και χαράσσουμε τους κορμούς σε φέτες πάχους 1 εκ. περίπου.
  • Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και κόβουμε κανονικά μέχρι κάτω σε φέτες τις οποίες απλώνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά (10 λεπτά για κάθε πλευρά).

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

 

Διαβάστε επίσης

Web TV