Brownies με κολοκύθα !!!

Από τη Φοίβη Γεωργιάδου ‘’Νοστιμιές για όλους”

Μυρωδάτα και ζουμερά!

Υλικά: 

  • 150 γρ. φαρίν απ
  • 2 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 ml λάδι
  • 70 γρ. γιαούρτι (παραδοσιακό όχι στραγγιστό)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά μικρά
  • 20 γρ. κακάο
  • 200 γρ. πολτός κολοκύθας
  • 100 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μίγμα για γλυκά (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, πιπερόριζα)

Εκτέλεση:

  • Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και αφού προσθέσουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά πολύ καλά και προσθέτουμε τη ζάχαρη.  Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα.
  • Προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, τον πολτό κολοκύθας και αφού τα χτυπήσουμε να ενωθούν ρίχνουμε το μίγμα με το αλεύρι και τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο ενός πυρέξ 20 x 20 εκ. και βουτυρώνουμε παντού (και τα πλάγια).
  • Ρίχνουμε τα 3/4 της ζύμης στο πυρέξ και στο υπόλοιπο 1/4 προσθέτουμε κοσκινισμένο το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη σοκολατένια ζύμη πάνω στη λευκή και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σχηματίζουμε σχέδια (όπως κάνουμε και με το κέικ μαρμπρέ).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 50 λεπτά (όταν βυθίσουμε στο κέντρο μία οδοντογλυφίδα πρέπει να βγει στεγνή).
  • Αφού το αφήσουμε να κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε ένα ξύλο κοπής και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Την κολοκύθα την κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και τις ίνες και τη ψήνουμε στο φούρνο στους 180oC μέχρι να μαλακώσει.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV