spot_img

Κέικ καρότου. Μια υπέροχη συνταγή που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε

 

Της Παναγιώτας Κυριάκου

Υλικά:

1½ φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

λίγο αλάτι

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη

4 αυγά

2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

500 γρ. καρότα, τριμμένα

2/3 φλιτζανιού φουντούκια ή καρύδια, σπασμένα

λίγο λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη), για τη φόρμα

Για το γλάσο:

200 γρ. τυρί μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια

180 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη)

1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 κουτάκι σκόνη βανίλιας

Εκτέλεση:

  1. Ξεκινάμε να προθερμάνουμε το φούρνο στους 200 C. Στη συνέχεια σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, λίγο αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την κανέλα.
  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο και να ασπρίσει.
  3. Προσθέτετε το ελαιόλαδο και συνεχίζετε να χτυπάτε το μείγμα
  4. Σιγά σιγά ρίχνετε το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Τέλος, ρίχνετε τα τριμμένα καρότα και τη ψίχα από φουντούκι ή την καρυδόψιχα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
  6. Σε μια φόρμα μέτρια για κέικ, με τρύπα την οποία έχετε βουτυρώσει πρώτα, αδειάζετε το μείγμα.
  7. Ψήνετε το κέικ για 50 – 60 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει καλά.
  8. Για να δείτε αν είναι έτοιμο, βυθίζετε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ: πρέπει να βγει καθαρή, χωρίς υπολείμματα. Βγάζετε τη φόρμα από το φούρνο, αφήνετε το κέικ να κρυώσει για 5 λεπτά μόνο και το βγάζετε από τη φόρμα.
  9. Το αφήνετε να κρυώσει.
  10. Στο συνέχεια, ετοιμάζετε το γλάσο: Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη την άχνη και το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), μέχρι να φτιάξετε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτετε το μασκαρπόνε (ή το τυρί κρέμα) και τη σκόνη βανίλια και ανακατεύετε με μια σπάτουλα. Απλώνετε το γλάσο πάνω στο κέικ καρότου και το σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!!

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV