spot_img

Χανιά..έρωτας με την πρώτη ματιά

Χανιά,,η δεύτερη μεγαλύτερη και γραφική πόλη της Κρήτης με σημαντική ιστορία στο πέρασμα των χρόνων. Τα φυσικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς του νησιού, συνδυάζονται  με τη συναρπαστική ιστορία της πόλης, τις μοναδικές τοπικές γεύσεις και τις αξέχαστες εμπειρίες φιλοξενίας. Το ενετικό στοιχείο μπερδεύεται με το οθωμανικό και την ελληνική κουλτούρα δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό μωσαϊκό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα Χανιά αποτελούνται από δυο πόλεις.

Την παλιά πόλη, εκεί όπου “χτυπά” η καρδιά του τουρισμού, και τη σύγχρονη πόλη, που μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα και όλες τις ηλικίες.  Σε κάθε γωνιά της πόλης η γαστρονομία και η διασκέδαση έχουν τον πρώτο λόγο. Η πόλη έχει πολλά εστιατόρια με ντόπια κουζίνα. Όποιος βρεθεί στα Χανιά θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτεί:

Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Το Ενετικό λιμάνι των Χανίων με χαρακτηριστικό μνημείο του λιμανιού το φάρο,, κατασκευάστηκε από τους Ενετούς από το 1320 μέχρι το 1356 και αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης.  Σήμερα συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών, κυρίως τους θερινούς μήνες. Στο ενετικό λιμάνι των Χανίων θα απολαύσετε ένα ρομαντικό περίπατο, θα πιείτε τον καφέ σας ή θα πάρετε πρωινό με θέα το φάρο και θα απολαύσετε το γεύμα σας σε κάποιο από τα πολλά εστιατόρια και ουζερί.

Ναυτικό μουσείο Χανίων

Το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης ιδρύθηκε το 1973 και βρίσκεται στην είσοδο του ενετικού φρουρίου Φιρκά, στην Ακτή Κουντουριώτη.  Η μόνιμη έκθεση περιλαμβάνει 2.500 αντικείμενα, με  κύριο έκθεμα του μουσείου ένα ομοίωμα πλοίο της Μινωικής Εποχής που έπλεε ανάμεσα στα νησιά περίπου 1500 χρόνια π.Χ.

Παλιά πόλη Χανίων

Η παλαιά πόλη είναι η άλλη όψη της πόλης των Χανίων και απλώνεται γύρω από το γραφικό ενετικό λιμάνι αφήνοντας στον επισκέπτη μια ευχάριστη γεύση ομορφιάς όταν την περπατά. Στα γραφικά σοκάκια της με τα όμορφα μαγαζιά ο ταξιδιώτης μπορεί να συναντήσει δείγματα όλων των πολιτισμών που πέρασαν από τη Κρήτη. Χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας είδε κι έζησε πολλούς επιδρομείς, αλλά γεύτηκε και πολλούς πολιτισμούς.  Κυρίαρχη θέση στο κέντρο της πόλης έχει η Δημοτική αγορά, σε σταυρωτό σχήμα που ολοκληρώθηκε το 1913. Οι συνοικίες της παλιάς πόλης διατηρούν την βενετσιάνικη αρχοντιά τους και τα στενά σοκάκια περιβάλλονται από καλαίσθητα αναπαλαιωμένα σπίτια διαφόρων εποχών που προσφέρονται για ένα ευχάριστο περίπατο.

Χαλέπα..η αριστοκρατική συνοικία

Η Χαλέπα είναι ένα ήσυχο, όμορφο και ιστορικό προάστιο των Χανίων. Θεωρείται η πιο αριστοκρατική περιοχή με τους πλουσιότερους κατοίκους (κυρίως εμπόρους) η οποία καταφέρνει μέχρι σήμερα να διατηρεί τα αρχοντικά στοιχεία της.  Εδώ βρίσκεται το σπίτι του Ελευθέριου Βενιζέλου, το οποίο σήμερα αποτελεί εθνικό μνημείο.  Όταν επισκεφτείτε την πόλη των Χανίων, αφιερώστε λίγο χρόνο για να γνωρίσετε τα όμορφα κτίρια της Χαλέπας, να θαυμάσετε την υπέροχη θέα και να νιώσετε την αυθεντική ατμόσφαιρα των περασμένων αιώνων.

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

 

Διαβαστε επισης

spot_img

Web TV