Χειροποίητη κρεατόπιτα

 

Της Νατάσας Τσάβ

( από την ομάδα φαγητά και γλυκά για εργαζόμενους )

Υλικά για το φύλλο:

1 στραγγιστό γιαούρτι

1 αυγό

½ κούπα χλιαρό νερό

1 ξηρή μαγιά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.σ.ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

½ κιλό κρέας (κατσίκι/αρνί) (βρασμένο σε χύτρα 30 λεπτά)

¼ κιλό τριμμένα κασέρια

¼ κιλό τυρί φέτα

1 αυγό

1 ξερό κρεμμύδι

Λίγο μαϊντανό

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

Σε μια κούπα ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αυγό, το αλάτι, ελαιόλαδο, γιαούρτι και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι και έπειτα πλάθουμε με το χέρι. Βάζουμε λίγο λάδι για να ξεκολλήσει η ζύμη και την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί. Σε μια κούπα ρίχνουμε το κρέας, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το λάδι, το αλάτι, το τυρί, το κασέρι, το αυγό και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Κάνουμε τη ζύμη μας ρολό και κόβουμε λίγο παραπάνω από τη μέση. Παίρνουμε το μεγάλο κομμάτι που κόψαμε και το απλώνουμε απευθείας μέσα στο ταψί. Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση. Παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας. Τοποθετούμε το 2ο φύλλο από πάνω. Κλείνουμε γύρω γύρω τη πίτα. Χαράσουμε σε κομμάτια. Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε..

Καλή σας όρεξη !!!

Διαβάστε επίσης

Web TV