spot_img

Χωριάτικη κότα γεμιστή

Της Στέλλας Γκατζούλη

Κότα αλανιάρα  που λένε και στο χωριό μου. Ο τρόπος παρασκευής θέλει το χρόνο του. Γι΄ αυτό δεν χάνω χρόνο και ξεκινώ να γεμίσω την κότα μου.

ΥΛΙΚΑ:

1 κότα χωριάτικη αν βρούμε μεγάλη

200 γρ κρέας μοσχαρίσιο

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι

2 μέτρια κρεμμύδια

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

10-12  κάστανα ψητά

πιπέρι

ελαιόλαδο

πατάτες για συνοδεία

Ετοιμασία της γέμισης:

Κόβουμε το κρέας  και το κρεμμύδι σε κυβάκια. Στη συνέχεια τα βάζουμε  σε ένα μικρό σκεύος  με λίγο λάδι, τα σωτάρουμε και στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι με το νερό και τα αφήνουμε λίγο να βράσουν. Μόλις τελειώσει το νερό ρίχνουμε το αλάτι με το πιπέρι και τα κάστανα.

Γέμισμα της κότας:

Πλένουμε την κότα καλά εσωτερικά και εξωτερικά και αρχίζουμε να  την γεμίζουμε .Όχι υπερβολικά .Στη συνέχεια ράβουμε καλά τα ανοίγματα της κότας  για να μη μας  βγει  έξω η γέμιση .Βάζουμε την κότα σε μια μεγάλη  κατσαρόλα ,προσθέτουμε  λίγο νερό (περίπου 2 ποτήρια, και πάντα ελέγχουμε) και την αφήνουμε να σιγοβράσει .Όταν βράσει η κότα  την αφήνουμε  να κρυώσει  και την βγάζουμε με προσοχή (για να μην ανοίξει) και την βάζουμε σε ένα ταψί .Κάνουμε μια ελαφριά επάλειψη με βούτυρο, ρίχνουμε λίγο αλατάκι και πιπεράκι και τη βάζουμε στον φούρνο να  ψηθεί μέχρι να αποκτήσει μια ωραία κρούστα από έξω. Όταν είναι έτοιμη αφαιρούμε τις κλωστές και  σερβίρουμε με πατάτες φούρνου.

Καλή σας όρεξη!!!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV