‘Χριστουγεννιάτικες φωλιές φρούτων με κρέμα”

 

Της Betty Bettoula

( [email protected] )

Φέτος στο γιορτινό τραπέζι εντυπωσιάστε με το πιο όμορφο και το πιο αρωματικό επιδόρπιο.

ΥΛΙΚΑ:( για 12 φωλιές)

Κρέμα:

3 ποτήρια γάλα πλήρες

6 κ.σ κορν φλάουρ

6 κ.σ ζάχαρη

1 σφηνάκι ποτό μαστίχα

2 βανίλιες

ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κ.σ βούτυρο.

Για τις φωλιές:

1/2 πακέτο φύλλο κρούστα

1/2 πακέτο βούτυρο για το βουτύρωμά τους

Διάφορα φρούτα ή φρούτα του δάσους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Βουτυρώνουμε την φόρμα των μάφινς και την αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει. Βουτυρώνουμε 3 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα. Κόβουμε τα βουτυρωμένα φύλλα σε τετράγωνα και τα τοποθετούμε στις θήκες προσεκτικά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από τις θήκες. Ετοιμάζουμε την κρέμα μας . Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός το βούτυρο. Ανακατεύουμε με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και το αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε την κρέμα μας να παγώσει. Όταν κρυώσει καλά γεμίζουμε τις θήκες μας με κρέμα και τις στολίζουμε με φρούτα του δάσους.

Καλή επιτυχία και καλές γιορτές!!!

Διαβάστε επίσης

Web TV