spot_img

Δημήτρης Μπέλος – Μαρία Μπέη…τελικά ο έρωτας περνά από το στομάχι?

 

Τους γνωρίσαμε μέσα από το τηλεοπτικό παιχνίδι MasterChef4. Πρόκειται για το Δημήτρη Μπέλλο και τη Μαρία Μπέη. Δυο νέα ταλαντούχα παιδιά που γνωρίστηκαν κι ερωτεύτηκαν μέσα στον τηλεοπτικό διαγωνισμό και πολύ γρήγορα ανέπτυξαν μια δυνατή σχέση. Πλέον συγκατοικούν, συνεργάζονται επαγγελματικά και κάνουν σχέδια μαζί. Τηλεοπτικά τους συναντάμε στην εκπομπή Happy Day με τη δική τους μαγειρική στήλη. Το ζευγάρι μιλάει για όλα και μάλιστα αποκαλύπτει ότι στα επόμενα σχέδια του βρίσκεται και η δημιουργία ενός νέου μαγειρικού καναλιού στο youtube.

  1. Αρχικά θα ήθελα να σας ευχηθώ περαστικά για την περιπέτεια με την υγεία σας αφού νοσήσατε από κορονοιό. Τι συμπτώματα είχατε; Πως ήταν οι πρώτες μέρες; Ποια ήταν τα συναισθήματά σας όταν το μάθατε και κατά τη διάρκεια; Φοβηθήκατε; Πως το αντιμετωπίσατε; Ποιά είναι η κατάσταση της υγείας σας αυτή τη στιγμή;

Δ.Μ: Σας ευχαριστούμε πολύ, όλα τα συμπτώματα έχουν φύγει εκτός από την απώλεια γεύσης και όσφρησης που σιγά σιγά επανέρχονται. Η Μαρία ταλαιπωρήθηκε για 7-8 ημέρες περίπου, ενώ εγώ για 2 μέρες μόνο. Αυτό ίσως και να οφείλεται στον τρόπο ζωής (γυμναστική & στην υγιεινή διατροφή). Ναι τα προσέχω λίγο περισσότερο. Τα συμπτώματα ήταν κόπωση, και υπερβολικός μυοσκελετικός πόνος. Για εμάς που ήμασταν τυχεροί ήταν σαν μια βαριά γρίπη, με μεγάλη όμως διάρκεια για την Μαρία. Ακούγοντας όσα γίνονται και πόσοι συνάνθρωποί μας χάνονται από τον covid-19 και εφόσον είχαμε τα συμπτώματα σε κάθε δύσπνοια ή βήχα φυσικά και αγχώνεται κανείς σε οποιαδήποτε ηλικία. Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Από την μια ότι θα ξεκουραστούμε για 2 εβδομάδες και από την άλλη στο πίσω μέρος του μυαλού μας τα χειρότερα.

  1. Πως σας βρίσκουμε επαγγελματικά αυτή την περίοδο;

Δ.Μ, Μ.Μ: Επαγγελματικά, έχουμε αναλάβει 2 μαγαζιά, ένα fast food που μας άρεσε πάντα, το golden rooster και είναι value for money, που είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για εμάς.

Έχουμε αναλάβει επίσης ένα bar restaurant, το Jasmine στην Κηφισιά που άνοιξε τον Αύγουστο και τώρα όπως όλα είναι κλειστό μέχρι νεωτέρας. Εκτός εστιατορίων είμαστε Δευτέρα με Πέμπτη στο Happy Day στον Alpha το πρωί και βρίσκουμε συνταγές νόστιμες και εύκολες.

  1. Έχετε ήδη ξεκινήσει τηλεοπτικά στο Happy Day. Μιλήστε μου για αυτό το νέο ξεκίνημα. Πως προέκυψε; Είναι κάτι που το είχατε στο μυαλό σας πριν μπείτε στο παιχνίδι; Έχοντας ήδη πάρει μια πρώτη γεύση από τα τηλεοπτικά πλατό και έχοντας πλέον τη δική σας στήλη, είναι αυτό που περιμένατε;

Δ.Μ, Μ.Μ: To Happy Day είναι μια εντελώς καινούρια εμπειρία που χρειάζεται πολύς χρόνος για να βρεις συνταγές που να βασίζονται σε φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν σε ένα Ελληνικό σπίτι και αυτές τις συνταγές να τις κάνεις λίγο δημιουργικές, όμορφες και παράλληλα εύκολες να τις κάνει κάποιος. Μετά το τέλος του παιχνιδιού υπήρξαν πολλές προτάσεις στο τηλεοπτικό κομμάτι και θεωρώ ότι το Happy Day ήταν η πιο σωστή επιλογή, μπαίνοντας σε μια καινούρια κουζίνα και καινούρια στήλη σε μία επιτυχημένη εκπομπή. Στο μυαλό μας δεν υπήρχε κάτι τέτοιο πριν μπούμε στο παιχνίδι. Νομίζω υπήρχε μια σιγουριά ότι θα μας δει ο κόσμος και θα μπορούμε να έχουμε μια δουλειά δείχνοντας τις μαγειρικές μας ικανότητες χωρίς να στείλουμε βιογραφικό. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο απ’ ότι φαίνεται. Xρειαζόμαστε περίπου 7-8 ώρες για σκέψη, δοκιμή, ψώνια, προετοιμασία και τα ενδιάμεσα σημεία για να δείξουμε μία συνταγή σε 7-10 λεπτά.

  1. Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια; Σκοπεύετε να κινηθείτε επιχειρηματικά με δικό σας χώρο; Κι αν ναι τι στυλ θα ήταν και που; Στην Αθήνα ή στην περιφέρεια;

Δ.Μ, Μ.Μ: Τα επόμενα σχέδια είναι ένα κανάλι στο youtube μαγειρεύοντας με κάποιον καλεσμένο (αν και λίγο δύσκολο δεδομένης της κατάστασης), ένα site από τις συνταγές ώστε να είναι πιο εύκολο για τον κόσμο να δει τις συνταγές. Και επίσης οι συνταγές του Happy Day θα είναι και αυτές στο κανάλι του youtube. Τα υπόλοιπα σχέδια έχουν παγώσει προς το παρόν λόγω της πανδημίας. Ιδανικά θα θέλαμε να ανοίξουμε ένα δικό μας εστιατόριο στην Βόρεια Ελλάδα μιας και είμαστε από εκεί, αλλά υπάρχουν πιο πολλές προτάσεις και ευκαιρίες στην Αθήνα και το καλοκαίρι στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Το στυλ του φαγητού θα ήταν Ελληνική δημιουργική κουζίνα, σε κάθε μέρος που βρίσκεσαι είναι πιο φθηνά τα υλικά του τόπου σου και καλύτερα. Δεν θα μπορούσαμε να αγοράσουμε αρνί Νέας Ζηλανδίας, ενώ η Ελλάδα έχει μεγάλη ποσότητα σε αμνοερίφια.

  1. Να περάσουμε στο κεφάλαιο master chef. Πόσο άλλαξε η ζωή σας κατά τη διάρκεια και μετά το master chef; Τι κερδίσατε από το παιχνίδι; Θα αλλάζατε κάτι αν γυρίζατε το χρόνο πίσω;

Δ.Μ: Η ζωή μετά το masterchef ήταν ένα συνεχές τρέξιμο, να χτυπάει το τηλέφωνο για δουλειές, συνεντεύξεις, μέχρι και αυτόγραφο τηλεφωνικό. Κατά τη διάρκεια για εμένα ήταν 4 μήνες απόλυτης ξεκούρασης από δουλειές και ευθυνών καθώς ήμουν στην Νορβηγία και δούλευα αρκετά σκληρά με πολλές ευθύνες. Δεν έχει εφευρεθεί μια μηχανή του χρόνου, οπότε ας μην το σκεφτόμαστε καν. Και δεν θα άλλαζα τίποτα. Εξάλλου στον εγκλεισμό όσο και να προσποιηθείς να δείξεις αυτό που δεν είσαι δεν θα αντέξεις περισσότερο από 1 μήνα.

Μ.Μ: Η εμπειρία μου στο παιχνίδι ήταν καταπληκτική. Είναι μια εμπειρία που δε θα την ξαναζούσα γιατί είμαι της άποψης ότι κάποια πράγματα τα ζεις μόνο μια φορά. Μόνο θετικά μπορώ να πω για αυτό το παιχνίδι γιατί μετά βγαίνοντας από αυτό είχα μια άλφα αναγνωσιμότητα που δεν την είχα όταν δούλευα σε κουζίνες σαν μαγείρισσα. Μετά το παιχνίδι μου άνοιξαν περισσότερες πόρτες, είτε αυτό είναι το τηλεοπτικό , είτε αυτό είναι το επαγγελματικό. Δηλαδή σε άλλη περίπτωση αν ήθελα να εργαστώ σε ένα εστιατόριο θα έπρεπε να έκανα βιογραφικό και πρακτική κι αν ήθελαν θα μου έκαναν πρόσληψη. Τώρα οι επιχειρηματίες με καλούν οι ίδιοι στο τηλέφωνο για να εργαστώ στο εστιατόριό τους.

  1. Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η σχέση μέσα στο παιχνίδι;

Δ.Μ: Η σχέση μας μέσα στο παιχνίδι ήταν και τα δύο. Δύσκολη γιατί ήμασταν σε ένα σπίτι όλοι μαζί και εύκολη γιατί είχαμε ο ένας την παρέα του άλλου.

Μ.Μ: Η σχέση μας ήταν εύκολη γιατί στην ουσία ο ένας έδινε δύναμη στον άλλο αναφορικά με το ψυχολογικό κομμάτι. Όταν είσαι σε ένα παιχνίδι με αγνώστους δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάτι προσωπικό σου ή να πεις τα προβλήματά σου, οπότε η σχέσης μας μόνο θετική ήταν. Από την άλλη, ήταν δύσκολο γιατί ζούσαμε σε ένα σπίτι με άλλα 20 άτομα στην αρχή και δεν είχαμε ιδιωτικές στιγμές. Τώρα που συγκατοικούμε είναι πολύ καλύτερα.

  1. Πως προέκυψε η αγάπη για τη μαγειρική στη ζωή σας;

Δ.Μ: Η αγάπη προέκυψε επειδή μου αρέσει το φαγητό και θα ήθελα να δοκιμάσω και να γευτώ περισσότερα πράγματα από ένα κλασσικό παστίτσιο.

Μ.Μ: Κατάγομαι από ένα χωριό της Πιερία, την Καρίτσα. Στα χωριά συνήθως οι γιαγιάδες φτιάχνουν μόνες τους γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, πίτες, σάλτσες. Οπότε κι εγώ είχα αυτό το πρότυπο και βλέποντας τη γιαγιά μου να τα κάνει όλα αυτά πήγαινα τα καλοκαίρια και βοηθούσα. Η μαμά μου δεν έχει καμιά σχέση με τη μαγειρική, δεν μαγειρεύει τόσο ωραία και δεν με ικανοποιούσαν αυτά που έφτιαχνε, οπότε πιανόμουν κι έκανα κάτι μόνη μου. Όταν μεγάλωσα λίγο, όταν δηλαδή ήμουν γυμνάσιο είχα αναλάβει εγώ την κουζίνα του σπιτιού, μαγείρευα εγώ δηλαδή. Μου άρεσε πάρα πολύ, ένιωθα ότι όταν ήμουν μέσα στην κουζίνα δεν ήταν χάσιμο χρόνου και ήθελα να το κάνω επαγγελματικά.

  1. Τι είναι αυτό που σας εμπνέει μαγειρικά; Έχετε κάποιο πρότυπο;

Δ.Μ: Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι μάγειρες στην Ελλάδα οπότε δεν θα πω κάποιο όνομα για να μην αδικήσω κάποιους άλλους. Βέβαια είναι κάποιος που έβλεπα και θαύμαζα στο πρώτο masterchef και ήταν ο γνωστός σε όλους μας Άκης Πετρετζίκης.

M.M: Εγώ με εμπνέω. Υπάρχουν σεφ μεγάλοι που παρακολουθώ και μου αρέσουν πάρα πολύ, αλλά συνήθως δεν κάνω τα ίδια που κάνουν. Προσπαθώ να είμαι διαφορετική. Οπότε δε θα πω ότι έχω κάποιο πρότυπο γιατί είναι πολλοί και ίσως ξεχάσω και αδικήσω κάποιον.

  1. Θα ήθελα τη γνώμη σας στο θέμα γαστρονομικός τουρισμός. Ο τουρισμός είναι για την Ελλάδα από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων, αν όχι η σημαντικότερη. Θα μπορούσε η Ελλάδα να γίνει κορυφαίος γαστρονομικός προορισμός διεθνώς; Που πιστεύετε ότι πρέπει να εστιάσουμε για να αναπτύξουμε αυτό το κομμάτι;

Μ.Μ: Η Ελλάδα είναι ένα μέρος που πραγματικά έχει εξαιρετικές πρώτες ύλες (κρασί, ελιές, ντομάτα, λαχανικά) λόγω του μεσογειακού κλίματος που έχει, αλλά σαφώς δεν το εκμεταλλευόμαστε αυτό. Μακάρι κάποια στιγμή να έρχονται μόνο για το φαγητό μας και να γίνουν καλά εστιατόρια γιατί είναι ελάχιστα αυτά και πολλά από αυτά τα κλασσικά ελληνικά είναι μόνο μαγειρευτά τύπου μουσακά, παστίτσιο, τα σουβλατζίδικα και απλά εστιατόρια που έχουν μπερδεμένες κουζίνες, οπότε θα πρέπει να γίνει μια αναγέννηση σε όλο αυτό και να συμμετάσχουν όλοι γιατί από έναν δεν γίνεται.

Δ.Μ: Πιστεύω πως είναι το σημαντικότερο κομμάτι της οικονομίας μας ο τουρισμός για τον περισσότερο κόσμο και όχι για κάποιες πολυεθνικές, καθώς σε ένα ξενοδοχείο θα δουλέψουν πολλές ειδικότητες όχι μόνο στην λειτουργία του αλλά στην τροφοδοσία και στην παραγωγή των υλικών-αγαθών.

Της Φωτεινής Μαυροματάκη

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV