spot_img

Δημήτρης Τσέλιος.. ένας χαρισματικός life coach αναλύει…

Ο Δημήτρης Τσέλιος είναι Σύμβουλος Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης, συγγραφέας του βιβλίου “Απόδραση Από Το Σπήλαιο”

Το 2020 ήταν αδιαμφισβήτητα μία χρονιά – σημείο αναφοράς για όλη την ανθρωπότητα. Σε σεμινάρια αυτοβελτίωσης, συχνά θα ακούσετε ότι, η ζωή 10% το τι σου συμβαίνει και 90% το πως αντιδράς σε αυτό που σου συμβαίνει. Στην πλειοψηφία του ο περισσότερος κόσμος έχει εστιάσει στα αρνητικά αυτού του γεγονότος, που σίγουρα προέκυψαν και δεν μπορούμε να τα παραβλέψουμε. Η ερμηνεία που δίνουμε σε ένα γεγονός καθορίζει την αντίδρασή μας σε αυτό και τελικά καθορίζει και τα αποτελέσματα που θα έχει το γεγονός αυτό σ’ εμάς.

Σκοπός μου μέσα από αυτές τις γραμμές είναι να αναζητήσουμε τυχόν θετικά αποτελέσματα που είχε ο Covid-19, τόσο για τον πλανήτη μας και για τις ανθρώπινες σχέσεις, όσο και για τον καθένα μας ξεχωριστά. Σκοπός μου είναι να ανακαλύψουμε τυχόν ευκαιρίες που ανέκυψαν μέσα από το αναπάντεχο αυτό γεγονός, ευκαιρίες που μπορούν να μας κάνουν δημιουργικούς και να μας εξελίξουν σε καλύτερους ανθρώπους.

Το πρώτο θετικό αντίκτυπο που είχε ήταν η συνειδητοποίηση όλων μας πως τίποτα δεν είναι δεδομένο! Η υγεία μας, οι αγκαλιές, ο καφές που πίναμε παρέα με φίλους, τα οικογενειακά τραπέζια, οι βόλτες, η επαφή με την φύση, κοκ Μία τεράστια ευκαιρία που παρουσιάστηκε ήταν η ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας με τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση με τους άλλους. Να υποχρεωθούμε να διαχειριστούμε θέματα που είχαμε “κουκουλώσει” για χρόνια και τώρα ξεβράστηκαν στην επιφάνεια.

Οι περισσότεροι από εμάς συνειδητοποιήσαμε ότι η προσαρμοστικότητα στις αλλαγές καθώς και η ευελιξία μας, αποτελούν τις σημαντικότερες ικανότητες που μπορεί να αναπτύξει ένας άνθρωπος. Και ναι, αυτήν την δύσκολη περίοδο, είχαμε την ευκαιρία να τις αναπτύξουμε. Η καραντίνα μας “υποχρέωσε” να κάνουμε αλλαγές, να γίνουν ξεσκαρταρίσματα, να δοκιμάσουμε νέα πράγματα, να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες και να εστιάζουμε στις λύσεις και όχι στο πρόβλημα. Μας έδωσε το έναυσμα να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας και να απομακρύνουμε τοξικούς ανθρώπους από την ζωή μας. Μας έκανε να καλλιεργήσουμε δεξιότητες που σχετίζονται με την τεχνολογία και να προσαρμοστούμε σε νέους τρόπους επικοινωνίας.

Μας έδωσε την ευκαιρία να κάνουμε μία παύση από τους τρελούς ρυθμούς της καθημερινότητας και να σκεφτούμε. Να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο με το περιβάλλον, να αναπτύξουμε την ενσυναίσθησή μας, να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητές μας και να αξιολογήσουμε ότι τα απλά πράγματα, είναι τελικά τα πιο σημαντικά.

Αρκετοί από εμάς κατάφεραν να μετατρέψουν αυτήν την κρίση σε ευκαιρία! Σε ευκαιρία εξέλιξης, προόδου, δημιουργικότητας. Πως όμως το έπραξαν αυτό;

Αρχικά αποδέχτηκαν το γεγονός. Άφησαν πίσω τους την γκρίνια και τις δικαιολογίες και ανέλαβαν δράση. Ανέλαβαν την ευθύνη της προσωπικής τους ευτυχίας και επιτυχίας, αξιοποιώντας το Θείο δώρο που μας δόθηκε και είναι η ελεύθερη βούληση. Την δύναμη της επιλογής!

Επέλεξαν να διοχετεύσουν όλη τους την ενέργεια στο να κάνουν αλλαγές, να θέσουν στόχους και να εστιάσουν όλη τους την ενέργεια στις λύσεις, όχι στο πρόβλημα. Κατάφεραν να μετατρέψουν το πρόβλημα σε πρόκληση!

Αποφάσισαν να αλλάξουν πρώτα οι ίδιοι, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης τους και ο νέος τρόπος σκέψης τους, τους βοήθησε να κάνουν καλύτερες επιλογές, άρα να κερδίσουν καλύτερα αποτελέσματα!

Σε λίγες μέρες ο χρόνος θα αλλάξει…ΕΣΥ θα παραμείνεις ίδιος;

Εύχομαι ολόψυχα Καλές Γιορτές!! Να δημιουργήσουμε ένα υπέροχο 2021.

Του Δημήτρη Τσέλιου

Σύμβουλος Προσωπικής

& Επαγγελματικής Ανάπτυξης.

Ιδρυτικό Μέλος του Συλλόγου Συμβουλευτικής

Coaching & Mentoring Ελλάδος

Μάθετε περισσότερα μέσα από την σελίδα του: www.dimitristselios.gr

ή αναζητήστε τον στα social media.

Τηλ: 6977032676

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV