spot_img

Δήμος Τεμπών

Παραδοσιακοί Οικισμοί, Γραφικά χωριά, Φυσική ομορφιά, Γαλάζιες Σημαίες, Αμμουδερές παραλίες, Ποικίλες εκδηλώσεις, Ντόπια αγροτικά προϊόντα… αυτός είναι ο Δήμος Τεμπών ! https://gotempi.gr/ (το επίσημο site του Δήμου Τεμπών για την τουριστική προβολή ).

​Ο Δήμος Τεμπών φέρει το όνομα της ομώνυμης κοιλάδας η οποία σχηματίζεται ανάμεσα στον μυθικό Όλυμπο και τον καταπράσινο Κίσσαβο και βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου με εύκολη πρόσβαση, καθώς βρίσκεται ακριβώς πάνω στον άξονα του κεντρικού αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη. Ο Δήμος Τεμπών περιλαμβάνει σημεία μοναδικής φυσικής ομορφιάς όπως η κοιλάδα των Τεμπών και το Δέλτα του Πηνειού, παραδοσιακά χωριά όπως τα Αμπελάκια στα οποία ιδρύθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός του Κόσμου, προσκυνήματα όπως το Εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στην κοιλάδα, αλλά και 6 χιλιόμετρα αμμουδερές παραλίες οι οποίες αποτελούν ιδανικό προορισμό τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο Πηνειός ποταμός προσφέρεται για πολλαπλές παραποτάμιες δραστηριότητες από την άνοιξη έως το φθινόπωρο, ενώ τα μονοπάτια και το φυσικό περιβάλλον του Κισσάβου αλλά και του κάτω Ολύμπου προσφέρουν μοναδικές διαδρομές στη φύση όλες τις εποχές του χρόνου. Οι οικισμοί του δήμου είναι απλωμένοι στις πλαγιές του Ολύμπου και του Κισσάβου και οι φιλόξενοι κάτοικοί τους ασχολούνται κυρίως με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, με ποιο γνωστά τοπικά προϊόντα, το κρασί, τις ελιές , τα ακτινίδια και τα Αμύγδαλα για τα οποία διοργανώνονται και τοπικές γιορτές.

Πλούσια είναι επίσης η πολιτιστική δραστηριότητα στην περιοχή η οποία περιλαμβάνει φεστιβάλ (αφήγησης στην Καλλιπεύκη, παραδοσιακών χορών στο Μακρυχώρι και χορωδιών στο Συκούριο, γιορτές  κρασιού ,ακτινιδίου, αμυγδάλου ,ελιάς ,κάστανου  ), Ιππικούς αγώνες καθώς και εορτασμούς σε θρησκευτικές εορτές.

​Ο Δήμος Τεμπών είναι κάτι περισσότερο από ένα πέρασμα σε μία γνωστή διαδρομή. Είναι ένας προορισμός που περιλαμβάνει σημεία μοναδικής φυσικής ομορφιάς, ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας και προσφέρει μία εναλλακτική πρόταση στους επισκέπτες που αναζητούν την πολυμορφία στις αποδράσεις τους.

Όπως αναφέρει και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης , σε πρόσφατη συνέντευξη του στη www.larissanet.gr: Τα παράλια του Δήμου μας εκτείνονται σε ακτογραμμή μήκους περίπου  6 χλμ. με αμμουδιές που περιέχουν ιαματικές ιδιότητες, με τρεις γαλάζιες σημαίες που καταδεικνύουν την καθαρότητα της θάλασσας και των ακτών και προσθέτουν ακόμη ένα συγκριτικό πλεονέκτημα  στα παράλια  μας.

Ακόμη, διαθέτουμε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε πολύ προσιτές τιμές, καταστήματα εστίασης  με υψηλή ποιοτική παροχή υπηρεσιών από τους επαγγελματίες της περιοχής. Επίσης, βρισκόμαστε πολύ κοντά στον άξονα του νέου αυτοκινητόδρομου και της σιδηροδρομικής γραμμής, γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις άμεσης πρόσβασης.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα επίσκεψης  στον ορεινό όγκο του Ολύμπου και του Κισσάβου, στην Κοιλάδα των Τεμπών, στο ΔΕΛΤΑ του Πηνειού, στα υπέροχα ορεινά χωριά μας (Κρανιά, Ραψάνη, Καλλιπεύκη, Σπηλιά, Αιγάνη και Αμπελάκια), σε αρχαιολογικούς  χώρους και μουσεία, θρησκευτικούς  προορισμούς, περιπατητικά μονοπάτια  τα οποία δίνουν τη δυνατότητα  εναλλακτικού τουρισμού.

Σας καλούμε να προτιμήσετε αυτό το Καλοκαίρι τα παράλια του Δήμου Τεμπών.
Στο κέντρο της Ελλάδας, στο κέντρο της καρδιάς σας

Μέσα στο site μπορείτε να βρείτε όλες τις παρακάτω πληροφορίες :
Προορισμοί & Διαδρομές: Παραδοσιακοί Οικισμοί, Η Κοιλάδα των Τεμπών, Το Δέλτα του Πηνειού, Οι παραλίες του Δ. Τεμπών, Παραθεριστικός Τουρισμός, Οικοτουρισμός,​ Θρησκευτικός Τουρισμός, Αθλητικός Τουρισμός, Οινοτουρισμός.

Δήμος Τεμπών Μακρυχώρι Λάρισας, T.K. 40 006
Τηλ. 24953 50400, Fax 24950 22410
email info@dimostempon.gr

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV