spot_img

Δίπλες ..Ένας γλυκός πειρασμός

 

Ας αφιερώσουμε  περισσότερο  χρόνο φέτος τα Χριστούγεννα  στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα μας, να γυρίσουμε  το χρόνο  λίγο πίσω στο παρελθόν να νοσταλγήσουμε  τα ήθη και  έθιμα του τόπου μας  για να φτιάξουμε κάτι που να  θυμίζει παράδοση. Ένα από τα παραδοσιακά γλυκά της Καλαμάτας  είναι οι  τραγανές  μελένιες δίπλες που φτιάχνονται τα Χριστούγεννα και συμβολίζει τα σπάργανα του Χριστού, αν και προσφέρετε και στους γάμους που συμβολίζουν το  “γλυκό” έγγαμο βίο του ζευγαριού .Είναι σίγουρο ότι οι παραδοσιακές  γεύσεις ,οι αναμνήσεις του παρελθόντος και η ικανοποίηση του χειροποίητου θα σας ανταμείψουν .Πάμε να τις  φτιάξουμε  και να μυρίσει το σπίτι ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!!!!!

Υλικά για τα φύλλα:

7 φλιτζάνια αλεύρι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

5 αυγά

3 κσ ζάχαρη

3 κσ ούζο

1 πρέζα αλάτι

ελαιόλαδο  για το τηγάνισμα

Σιρόπι:

4 ποτήρια νερό

3 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι μέλι

Για το πασπάλισμα μέλι ,κανέλα ,καρύδια

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και ρίχνουμε το λάδι με το ούζο χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη τα προσθέτουμε και ζυμώνουμε μια ζύμη σφιχτή. Την αφήνουμε 30′ να ξεκουραστεί  και την χωρίζουμε σε μπάλες .Ανοίγουμε την κάθε μπάλα με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και το κόβετε παραληλόγραμμα κομμάτια .Ρίχνετε αρκετό λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και το αφήνετε να κάψει. Βάζετε ένα κομμάτι φύλο στο τηγάνι και το τυλίγετε ρολό με ένα πιρούνι.  Μόλις πάρει χρώμα την βγάζετε και την  βάζετε σε απορροφητικό  χαρτί. Έχουμε βράσει  είδη το σιρόπι για 8’και αφού κρυώσει λίγο τις βουτάτε δυο-δυο για 2.΄Μετά τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα .Στο τέλος γαρνίρετε  με κανέλα, μέλι  και καρυδόψιχα.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και χαμόγελα !!!!!

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img