spot_img

Εκμέκ κανταΐφι με garni σαντιγύς λευκό και σοκολάτας

Της Λίτσας Ταλαιπώρου

(Από την ομάδα τα φαγητά και τα γλυκά της Λίτσας )

Υλικά για το φύλλο:

500 γραμμάρια κανταΐφι

125 γραμμάρια μαργαρίνη

Υλικά για το σιρόπι:

1kg ζάχαρη

800 ml νερό

χυμό μισού λεμονιού

Υλικά για την κρέμα:

800 γραμμάρια γάλα φρέσκο

90 γραμμάρια αλεύρι

250 γραμμάρια ζάχαρη

4 αυγά

2 βανίλιες άρωμα

ξύσμα μισό λεμονιού

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το κανταΐφι. Περιχύνουμε με τη μαργαρίνη λιωμένη κουταλιά-κουταλιά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει. Συγχρόνως ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζουμε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Κατόπιν αφήνουμε το κανταΐφι να κρυώσει καλά και περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Ετοιμάζουμε την κρέμα …Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και όταν πάρει βράση και αρχίζει να πήζει (περίπου στα 11 με 12 λεπτά) το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ελαφρά. Στη συνέχεια απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι και γαρνίρουμε με σαντιγί λευκή και σοκολάτα μετά την κρέμα ..Για το γαρνίρισμα χρησιμοποιούμε ψιλοκομμένα καρύδια και φιστίκι Αιγίνης και κερασάκια. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι γύρω στα 25 με 30 λεπτά.

Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!!

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV