spot_img

Εκμέκ ραβανί με κρέμα πορτοκαλιού και σαντιγί

 

Της  Βάσως  Παπαδούλη

Υλικά για  8 κομμάτια:

1/2 κούπα σιμιγδάλι (ότι έχετε)

1/2 κούπα αλεύρι

1/2 κούπα ζάχαρη

1 μπέικιν

λίγο αλάτι

χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι

ξύσμα πορτοκαλιού

2 κ .σ γιαούρτι

3 αυγά

Μαστίχα (προαιρετικά)

ΣΙΡΟΠΙ:

2 κούπες ζάχαρη

2 κούπες νερό

1 ξυλάκι κανέλα

1 κ. γ βούτυρο

ΚΡΕΜΑ:

1/2 φακελάκι άνθος αραβοσίτου

2 κούπες γάλα

2 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη

χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι

ΣΑΝΤΙΓΙ:

1 σακουλάκι Γιώτης  (όπως γράφει η συσκευασία)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας 5′ και το κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου

  1. Χτυπάμε ζάχαρη και αυγά να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε την μαστίχα ((χτυπώντας στο μούλτι με λίγη ζάχαρη για να διαλυθεί).Μετά ρίχνουμε το γιαούρτι , το πορτοκάλι και το ξύσμα.
  2. Έχουμε ενώσει αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν. Το ρίχνουμε στο μείγμα του αυγού σιγά -σιγά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
  3. Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 – 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.

ΚΡΕΜΑ:

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 1/2 κούπα γάλα και την ζάχαρη
  2. Στην μισή κούπα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου
  3. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου
  4. Ανακατεύουμε να γίνει κρέμα και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από ένα πορτοκάλι

Χτυπάμε την σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο

  1. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε
  2. Το αφήνουμε να πιεί το σιρόπι του
  3. Ρίχνουμε την κρέμα και μόλις κρυώσει το στολίζουμε με σαντιγί

Η παρασκευή του γλυκού και ο στολισμός έγινε με την βοήθεια της αγαπημένης μου κόρης  Δήμητρας της οποίας και το αφιερώνω.

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV