

Της Βάσως Παπαδούλη
Υλικά για 8 κομμάτια:
1/2 κούπα σιμιγδάλι (ότι έχετε)
1/2 κούπα αλεύρι
1/2 κούπα ζάχαρη
1 μπέικιν
λίγο αλάτι
χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
2 κ .σ γιαούρτι
3 αυγά
Μαστίχα (προαιρετικά)
ΣΙΡΟΠΙ:
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 κ. γ βούτυρο
ΚΡΕΜΑ:
1/2 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
2 κούπες γάλα
2 κουταλιές γεμάτες ζάχαρη
χυμό από 1 μικρό πορτοκάλι
ΣΑΝΤΙΓΙ:
1 σακουλάκι Γιώτης (όπως γράφει η συσκευασία)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι βράζοντας 5′ και το κρατάμε σε θερμοκρασία δωματίου
- Χτυπάμε ζάχαρη και αυγά να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε την μαστίχα ((χτυπώντας στο μούλτι με λίγη ζάχαρη για να διαλυθεί).Μετά ρίχνουμε το γιαούρτι , το πορτοκάλι και το ξύσμα.
- Έχουμε ενώσει αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν. Το ρίχνουμε στο μείγμα του αυγού σιγά -σιγά και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
ΚΡΕΜΑ:
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 1/2 κούπα γάλα και την ζάχαρη
- Στην μισή κούπα διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου
- Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το άνθος αραβοσίτου
- Ανακατεύουμε να γίνει κρέμα και ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό από ένα πορτοκάλι
Χτυπάμε την σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο
- Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο το τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα και το σιροπιάζουμε
- Το αφήνουμε να πιεί το σιρόπι του
- Ρίχνουμε την κρέμα και μόλις κρυώσει το στολίζουμε με σαντιγί
Η παρασκευή του γλυκού και ο στολισμός έγινε με την βοήθεια της αγαπημένης μου κόρης Δήμητρας της οποίας και το αφιερώνω.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!