spot_img

Έρευνα…Η Ελλάδα στις τρεις πρώτες επιλογές των Πολωνών για διακοπές

Η Ελλάδα αποτελεί τον τρίτο πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών για τους Πολωνούς ταξιδιώτες το 2023, όπως διαπίστωσαν αναλυτές της eSky.pl, μιας πλατφόρμας οργάνωσης ταξιδιών, οι οποίοι εξέτασαν τις αναζητήσεις για την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2023.

Η χώρα μας παραμένει αγαπημένος, τουριστικός προορισμός για τους Πολωνούς, ευρισκόμενη στην τρίτη θέση των προτιμήσεών τους για εφέτος, συγκεντρώνοντας μερίδιο στις αναζητήσεις στην κατάταξη των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών 13%, με την Αθήνα, την Κέρκυρα, τα Χανιά και το νησί της Ρόδου να προσελκύουν την πλειοψηφία των ταξιδιωτών από την Πολωνία που επισκέπτονται την Ελλάδα,

Τη φετινή τουριστική περίοδο, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί είναι η ηλιόλουστη Ιταλία, η οποία για χρόνια κυριαρχεί μεταξύ των προορισμών που επιλέγουν για τις διακοπές τους οι Πολωνοί. Οι αναζητήσεις προς τη χώρα αυτή αντιπροσωπεύουν το 27% των αναζητήσεων μεταξύ των 10 πιο δημοφιλών ταξιδιωτικών προορισμών. Το αποτέλεσμα αυτό είναι κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι, με την πάροδο των ετών, η Ιταλία ενισχύει ολοένα και περισσότερο τη θέση της στον “χάρτη” διακοπών των Πολωνών. Οι πόλεις που φαίνεται να επιλέγουν να επισκεφθούν είναι κυρίως η Ρώμη, το Μιλάνο, το Μπάρι και η Νάπολη, καθώς, επίσης, η Κατάνια και το Παλέρμο.

Η Ισπανία ακολουθεί στη δεύτερη θέση στις επιλογές των Πολωνών για εφέτος και η Ελλάδα στην τρίτη, συγκεντρώνοντας μερίδιο 21%, με τη Βαρκελώνη, το Αλικάντε, τη Μαγιόρκα και τη Μάλαγα είναι οι πόλεις που ενδιαφέρουν περισσότερο τους Πολωνούς στην Ισπανία.

Την τέταρτη θέση στην κατάταξη των κορυφαίων προορισμών για τις φετινές διακοπές των Πολωνών καταλαμβάνει η Γαλλία, με τις πτήσεις προς το Παρίσι και τη Νίκαια να βρίσκονται στην κορυφή των αναζητήσεων. Συνεχίζεται επίσης το ενδιαφέρον για την Κροατία (5η θέση), η οποία εντάχθηκε φέτος στη ζώνη του ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αεροπορικές εταιρίες έχουν δρομολογήσει νέες απευθείας συνδέσεις με πόλεις όπως το Σπλιτ, το Ζαντάρ και το Ντουμπρόβνικ.

Οι ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Νέας Υόρκης και του Λος Άντζελες, βρίσκονται στην 6η θέση στη λίστα διακοπών των Πολωνών για εφέτος.

Πολλοί μπορεί να εκπλαγούν από το γεγονός ότι οι Πολωνοί θέλουν να κλείσουν εισιτήρια για το Παρίσι ή τη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, μια τέτοια επιλογή δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς οι πόλεις αυτές μπορούν να αποτελέσουν εξαιρετικές βάσεις για άλλες περιοχές διακοπών, εξηγεί ο Deniz Rymkiewicz, εκπρόσωπος της eSky.pl.

Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κύπρος και Μάλτα -αυτοί οι τέσσερις νότιοι προορισμοί συμπληρώνουν τον κατάλογο των κορυφαίων προορισμών διακοπών των Πολωνών για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο.

Τα στοιχεία της eSky.pl δείχνουν ότι το 2023 οι Πολωνοί σχεδίασαν τα καλοκαιρινά τους ταξίδια πολύ νωρίτερα από τον Μάιο, αφού οι προσφορές της τελευταίας στιγμής δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης. “Η κατάσταση επιστρέφει στο status quo του 2019, και ένας από τους λόγους αυτής της αλλαγής είναι η επιθυμία για την οργάνωση μεγαλύτερης διάρκειας διακοπών σε χαμηλότερες τιμές, κάτι που είναι πλέον ιδιαίτερα σημαντικό ενόψει του υψηλού πληθωρισμού”, επισημαίνει ο κ. Rymkiewicz.

Μέση διάρκεια παραμονής και αριθμός ταξιδιωτών

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διάρκεια διακοπών εξαρτάται, τόσο από την τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων, όσο και από την τρέχουσα τιμή των ειδών διατροφής ή διαμονής στην χώρα-προορισμό. Στη Βουλγαρία, για παράδειγμα, η μέση διάρκεια παραμονής είναι δέκα ημέρες, ενώ στη Γαλλία μόνο πέντε. Εξαίρεση αποτελούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι Πολωνοί σκοπεύουν να παραμείνουν για περισσότερες από δύο εβδομάδες.

α στοιχεία του eSky.pl δείχνουν επίσης ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι Πολωνοί δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν μόνοι τους, με τον μέσο αριθμός ταξιδιωτών στους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών να είναι περίπου 2,5 άτομα. Ωστόσο, η Βουλγαρία ξεχωρίζει σε αυτή την κατηγορία, όπου ο μέσος αριθμός των ταξιδιωτών πλησιάζει τους τρεις. Αυτό μπορεί να υποδηλώνει, τόσο ένα οικογενειακό ταξίδι με ένα παιδί, όσο και μια απόδραση για διακοπές με φίλους.

Αντίθετα, ο χαμηλότερος μέσος όρος ταξιδιωτών καταγράφηκε για τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ταξιδέψει κάποιος με τη συνοδεία ενός μόνο ατόμου.

Πηγή:money-tourism.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img