Μια ξεχωριστή και εύκολη συνταγή με θρεπτική αξία!!
Υλικά:
- 500 γρ. φακές
- 1 κιλό γαρίδες που έχουμε βράσει και καθαρίσει
- 100 γρ. λιαστή ντομάτα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 100 γρ. αποξηραμένο σύκο
- 1/2 ραπανάκι
- 100 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 τμχ κρεμμύδι ξερό μέτριο
- 100 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 50 γρ. ξύδι
- 5 γρ. αλάτι
- 5 γρ. πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι με νερό βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν για3-5 λεπτά τις αποσύρουμε τις σουρώνουμε- καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τις φακές και καλύπτουμε λίγο πιο πάνω από τις φακές με νερό. Μόλις έρθει σε βρασμό τις σουρώνουμε και πετάμε το νερό. Στην συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό στην κατσαρόλα και τις προσθέτουμε πάλι μέσα ώστε να ολοκληρώσουμε το βρασμό τους.
Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και να κρυώσουν, ωστόσο σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής ψιλοκομμένα εκτός από τις γαρίδες. Αφού έχει κρυώσει και η φακή μας την προσθέτουμε και αυτήν μαζί με το ελαιόλαδο, το αλάτι – πιπέρι και το ξύδι, ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Extra Tips!
Θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε ή και να ενισχύσουμε την σαλάτα μας με πλοκάμια από χταπόδι!
Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής
Πηγή:7thalasses.com.gr
Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει παντού!!