spot_img

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ «Όλα σαν όνειρο» με τη Φωτεινή Δάρρα 31 Ιουλίου 2021 – Μικρός Λιμένας (Απέναντι από το Φρούριο Κούλε)

Το «Φεστιβάλ Κρήτης» παρουσιάζει μια μουσική βραδιά σαν όνειρο με τη Φωτεινή Δάρρα με φόντο το μυθικό κάστρο του Κούλε και κάτω από το φως των αστεριών. Η φωνή που έχει ξεχωρίσει για την καλλιτεχνική της παρουσία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανανεωμένη, χαρούμενη και γεμάτη θετική ενέργεια, μας προσκαλεί στα φετινά της μουσικά ταξίδια και μοιράζεται απλόχερα με τον κόσμο τις μεγάλες επιτυχίες όλων των εποχών αλλά και όλα τα τραγούδια  που χάραξαν την πορεία της μέχρι σήμερα. Είναι τα ίδια τραγούδια με αυτά που αγαπάμε και ανυπομονούμε να ακούσουμε ξανά σε μια συναυλία γεμάτη όνειρο και αλήθεια για να θυμηθούμε όλα όσα μας κάνουν ευτυχισμένους, όλα όσα μας φέρνουν κοντά!

Η Φωτεινή Δάρρα συναντάει την μαγεία της Κρήτης και ενώνει τη φωνή της με τον ήχο από τον παφλασμό των κυμάτων του Κρητικού Πελάγους. Άλλωστε η αγάπη της για την Κρήτη ξεκίνησε πολύ νωρίς όταν στα πρώτα της βήματα ερμήνευσε την Αρετούσα στον Ερωτόκριτο, στην Ελλάδα και τη Γαλλία  στο πλευρό του κρητικού συνθέτη Νίκου Μαμαγκάκη. Έγινε η μούσα του Δημήτρη Παπαδημητρίου και συνεργάστηκε με τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο και άλλους σπουδαίους συνθέτες. Πρόσφατα τραγούδησε το τραγούδι «Η φωλιά» σε μουσική και στίχους του κρητικού Νίκου Μαυράκη.
Στο πλάι της ξεχωριστής Φωτεινής Δάρρα είναι ο Γιώργος Παπαχριστούδης, ο Μαέστρος, ενορχηστρωτής και πιανίστας των πιο καταξιωμένων Ελλήνων και διεθνών ερμηνευτών.

Συμμετέχουν επίσης  4 καταξιωμένοι σολίστες:

Στο σαξόφωνο ο Δημήτρης Τσάκας

Στα τύμπανα ο Ανδρέας Μουζάκης

Στο μπουζούκι ο Βαγγέλης Ζαρμπούτης

Στο μπάσο ο Παρασκευάς Κίτσος

Η μουσική εκδήλωση που πραγματοποιείται στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Κρήτης», αποτελεί διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και διοργανώνεται με τη στήριξη του Ο.Λ.Η (Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου) και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου.

Δελτία εισόδου θα διατίθενται από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας), από την είσοδο της οδού Δικαιοσύνης, από Τετάρτη 28/7/2021. Ώρες: 9.00 πμ έως 14.00.

Λίγα λόγια το Φεστιβάλ Κρήτης:

Η Περιφέρεια Κρήτης για πρώτη φορά οργανώνει το «Φεστιβάλ Κρήτης», με άξονα τους αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους και τα πολιτιστικά της μνημεία, από την μια έως την άλλη άκρη του νησιού.

Το Φεστιβάλ Κρήτης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, την στήριξη δήμων και των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Ζάκρου, στην Ιερά Μονή Παναγίας Γκουβερνιώτισσας, στην προβλήτα του μικρού λιμένα απέναντι από το φρούριο Κούλε στο Ηράκλειο, στο «τόπο του βοσκού» στα Ανώγεια, στο θέατρο Φουρνί στις Αρχάνες, στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου, στον αρχαιολογικό χώρο Μαλίων «Μινωικό Ανάκτορο», στον αρχαιολογικό χώρο Γόρτυνας, στο Υστερομινωικό νεκροταφείο Αρμένων στο Ρέθυμνο, στο Φρούριο Κούλε στην Άπτερα Χανίων, στο Ενετικό Φρούριο Φιρκά στα Χανιά και στα Ενετικά Τείχη Ηρακλείου στο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης».

Πληροφορίες για το πρόγραμμα του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΡΗΤΗΣ στο link της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κρήτης:

https://www.crete.gov.gr/category/enimerosi/actions/politismos/festival/

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα εφαρμόζονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19. Συνίσταται η έγκαιρη προσέλευση στις εκδηλώσεις για την αποφυγή καθυστερήσεων καθώς και συνωστισμού.

(1 έως 1,5 ώρα πριν την έναρξη τους)

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV