Φιλετάκια κοτόπουλο με πουρέ πατάτας σε σάλτσα μελιού και θυμάρι !!!

Της Betty Bettoula ([email protected] )

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ :

500 γρ φιλετάκια στήθος κοτόπουλο

4 κσ ελαιόλαδο

1 μικρό ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους

5 μικρά ντοματίνια

1 κσ μέλι

1 κλωνάρι θυμάρι μόνο τα φυλλαράκια

Αλάτι και  πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ:

4 μεγάλες πατάτες

1 κσ βούτυρο

1 ποτήρι γάλα

1 κσ παρμεζάνα

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.  Προσθέτουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε καλά ώστε να ροδίσουν. Προσθέτουμε τα ντοματίνια ψιλοκομμένα  και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Βάζουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Λίγο πριν κλείσουμε  την φωτιά προσθέτουμε το μέλι το θυμάρι αλάτι και πιπέρι.

ΠΟΥΡΕΣ:

Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με μπόλικο νερό. Αφού βράσουν  μ’ ένα πιρούνι ή με ειδικό εργαλείο για  πουρέδες τις λειώνουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο το γάλα σιγά σιγά και τέλος την παρμεζάνα .Δοκιμάζουμε  και αλατοπιπερώνουμε. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε  το φαγητό μας ζεστό .

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!!!!

 

 

Διαβάστε επίσης

Web TV