Της Betty Bettoula (instagram@bettoulasfood)

“ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΤΑΛΙΑΤΕΛΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΑΝΙ ΣΟΥΠΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΒΙΑΡΙ ΣΟΛΟΜΟΥ “”
ΥΛΙΚΑ:( ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ)
500 γρ φιλέτο ψαριού
1 ποτήρι χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 μικρό κρεμμύδι
100 γρ βούτυρο ( για όλη την διαδικασία)
250 γρ ταλιατέλες με μελάνι σουπιάς
αλάτι – πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία μικρή κατσαρόλα ετοιμάζουμε την σάλτσα πορτοκάλι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σε 20 γρ βούτυρο το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα 50 γρ βούτυρο και συνεχίζουμε να χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να πήξει η σάλτσα μας. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά.
Σε νερό που βράζει Ρίχνουμε τις ταλιατέλες να βράσουν για 3 λεπτά. Συγχρόνως βάζουμε το τηγάνι να ζεσταθεί καλά με 30γρ βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι και το τηγανίζουμε.
Σουρώνουμε τις ταλιατέλες και σερβίρουμε . Πρώτα τις ταλιατέλες, πάνω το ψάρι και τέλος την σάλτσα πορτοκάλι (αν χρειαστεί την ζεσταίνουμε ελαφρώς). Το χαβιάρι σολομού το βάζουμε στο τέλος στο πιάτο, δίνει μια όμορφη νότα στο πιάτο αλλά και μια ξεχωριστή γεύση.
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!