Φιλέτο τσιπούρας με κρούστα από πράσο και πορτοκάλι με πλιγούρι αρωματισμένο με φρέσκα μυρωδικά και τζίντζερ

Του Chef Στέλιου Φανουράκη

Υλικά
Τσιπούρα φιλέτο
Ελαιόλαδο
Πράσο
Κρεμμύδι φρέσκο
Σκόρδο
Σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι
Πλιγούρι
Καρότο
Κολοκύθι
Δυόσμο
Μαϊντανό
Άνηθο
Τζίντζερ ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Φιλετάρουμε την τσιπούρα, ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά μας. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ελαφρώς το μισό κρεμμυδάκι με το πράσο, λίγο σκόρδο και αφού αλατοπιπερώσουμε το τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε την μαρμελάδα πορτοκάλι και απλώνουμε το μείγμα πάνω στο φιλέτο του ψαριού.
Στο μεταξύ έχουμε μουλιάσει το πλιγούρι από πριν, σοτάρουμε ελαφρώς το υπόλοιπο κρεμμυδάκι, το καρότο και το κολοκύθι, προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγα υγρά (ζωμό λαχανικών ή νερό) για να βράσει το πλιγούρι. Τελειώνοντας προσθέτουμε και τα μυρωδικά και το τζίντζερ στο τελευταίο λεπτό και αφήνουμε το πλιγούρι να τραβήξει.

Διαβάστε επίσης

Web TV