Φτιάξτε παραδοσιακό σπιτικό γιαούρτι

 

Το γιαούρτι ίσως  είναι  το πιο  εύκολο σπιτικό  γαλακτοκομικό προιόν που μπορείτε να φτιάξετε. Το μόνο που χρειάζεται  είναι γάλα (φυσικά πρόβειο ) 2 κουταλιές πρόβειο γιαούρτι  για μαγιά και ..ζέστη. Μόνο το ολόπαχο γάλα μπορεί να δώσει στο γιαούρτι την απαιτούμενη κρεμώδη  υφή  και την τέλεια γεύση. Από τις πλέον εύπεπτες  τροφές  το γιαούρτι το χρησιμοποιείς και  ως βάση για σαλάτες αλλά είναι και έξοχο συνοδευτικό για λαδερά φαγητά.

Η συνταγή  προορίζετε  για 1 κιλό γάλα και εξασφαλίζει  8- 10 μερίδες.

1ο βήμα.. Στραγγίζουμε το γάλα , παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα  την βρέχουμε με νερό

και βάζουμε το γάλα να βράσει. Μόλις φουσκώσει το γάλα σβήνουμε το μάτι της κουζίνας.

Δεν  ξεχνιόμαστε!!!!!!!!!

2ο  βήμα.. Βάζοντας το μικρό μας δαχτυλάκι στο γάλα, μετράμε μέχρι το 9 ,αν δεν καιγόμαστε είναι έτοιμο για την διαδικασία της  πήξης. Παίρνουμε με μια κουτάλα γάλα και  διαλύουμε 2 κουταλιές  πρόβειο γιαούρτι σε ένα μπόλ . Το ανακατεύουμε καλά-καλά και το αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια το  μεταφέρουμε σε μπολάκια. Αφήνουμε  το γιαούρτι σε ζεστό μέρος  σκεπασμένο  με μια μικρή κουβέρτα. Μόνο όταν έχει ζέστη θα  πήξει το γιαούρτι ( πάρτε ένα ταψί στρώστε από κάτω  την μισή κουβέρτα, τοποθετήστε τα μπολάκια πάνω  και ξανά σκεπάστε τα)

Προσοχή !!!!  δεν μετακινούμε ούτε αναταράσουμε το σκεύος  κατά την διάρκεια αυτή. Εγώ

το πήζω το βράδυ το γιαούρτι  και το πρωί το ξεσκεπάζω .

Η επιτυχία είναι σίγουρη το ίδιο εύχομαι και για εσάς!!!

 

 

Latest articles