spot_img

Γειώσου για να απογειωθείς!

Όλα γύρω μας αποτελούν ενέργεια, ορατά και αόρατα. Εμείς οι ίδιοι, η φύση, το χώμα, το γρασίδι, τα πουλιά και τα ζώα, το φαγητό, ο αέρας, η θάλασσα αποτελούνται από ενέργεια.

Η γη είναι φορτισμένη με αφθονία ενέργειας γεμάτη ηλεκτρόνια, τα οποία αποτελούν ίαση για τον κάθε ζώντα οργανισμό.

Γείωση (earthing) προκαλείται από την επαφή με τη γη με γυμνά πόδια. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί όταν περπατάμε στην άμμο, στο γρασίδι, στο χώμα, στο χιόνι, χωρίς παπούτσια αλλά κατευθείαν αγγίζουμε τη γη με γυμνά πόδια ή ολόκληρο το σώμα.

Η επαφή με τη γη έχει αναρίθμητα οφέλη τόσο στο σώμα όσο και στο πνεύμα.

Όλοι οι αρχαίοι άνθρωποι ακόμη και οι παπούδες μας το γνώριζαν, γι αυτό και πολύ συχνά περπατούσαν στα χωράφια και γενικότερα στη φύση ξυπόλυτοι. Όταν αγγίζουμε τη γη με γυμνά πόδια δεν υπάρχει καμία μόνωση ανάμεσά μας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορροφάμε την ενέργειά της δηλαδή τα εκκατομύρια ηλεκτρόνια που βρίσκονται σε αυτή, τα οποία διαπερνούν όλο μας το σώμα και το ισορροπούν μέσω της φυσικής ηλεκτρικής ενέργειας.


Μέσω της καθημερινής μας επαφής με τη γη με γυμνά πόδια επιτυγχάνεται:

Μ είωση φλεγμονών και ελεύθερων ριζών: οι φλεγμονές προκαλούνται από την περίσσεια ή την μη αποβολή ελεύθερων ριζών από τον οργανισμό, κάτι το οποίο μακροπρόθεσμαπροκαλεί χρόνιες αυτοάνοσες ασθένειες και καρδιαγγειακά. Το σώμα όταν έρχεται σε επαφή με τη γη απορροφά ηλεκτρόνια τα οποία είναι ικανά να εξουδετερώσουν τις ελεύθερες ρίζες του οργανισμού και κατ ΄επέκταση να μειώσουν τις φλεγμονές και τις ασθένειες που προκαλούνται από αυτές.

Μ είωση του πόνου: η φλεγμονή προκαλεί πόνο και η επαφή με τη γη όπως αναφέραμε έχει την ικανότητα να μειώνει τις φλεγμονές και φυσικά τον πόνο που προκαλείται από αυτές.

Β ελτίωση του ύπνου και μείωση του άγχους: πόσες φορές έχουμε νιώσει μια ηρεμία μέσα μας έπειτα από περπάτημα στην παραλία με γυμνά πόδια! Πολλές έρευνες μας δείχνουν πως μέσω της επαφής μας με τη γη μειώνεται η κορτιζόλη, γνωστή και ως ορμόνη του στρες καθώς αυξάνεται και η έκκριση της μελατονίνης, μίας ορμόνης η οποία διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο σε έναν ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο.

Β ελτίωση της γλυκόζης νηστείας σε διαβητικούς ασθενείς: σύμφωνα με έρευνες η γλυκόζη νηστείας σε ασθενείς με μη ινσουλινοεξαρτώμενο διαβήτη ελλατώθηκε έπειτα από επαφή που είχαν με τη γη κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει μεταγενέστερα το έναυσμα για περισσότερες μελέτες για την πρόληψη του διαβήτη.

Α ύξηση του μεταβολισμού: η επαφή με την γη μπορεί ακόμη να αυξήσει το μεταβολισμό μας σύμφωνα με μελέτες. Η ισορροπία που παρέχεται στο σώμα λοιπόν μέσω της γης επιδρά θετικά στο μεταβολισμό ενεργοποιώντας τον.

Α ύξηση της ενέργειας:θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό είναι αναμενόμενο. Από τη στιγμή που η επαφή με τη γη εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες, μειώνει τις φλεγμονές, δημιουργεί μια καλύτερη ποιότητα ύπνου και μειώνει το στρές, η αύξηση της ενέργειας έρχεται αστραπιαία!

Τα πολύτιμα οφέλη από την επαφή μας με τη γη δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορούμε να μάθουμε από αυτήν την καθημερινή συνήθεια. Πέρα από τα οφέλη θα έρθουμε πιο κοντά με τον εαυτό μας, με τις σκέψεις μας και θα νιώσουμε μια ισορροπία τόσο σωματικά όσο και ψυχικά.

Ας βγάλουμε λοιπόν τα παπούτσια μας κι ας δώσουμε στον εαυτό μας μία ευκαιρία για ανανέωση και ποιότητα. Από το βρέφος μέχρι τον υπερήλικα η γείωση αποτελεί το μυστικό ελιξίριο με το οποίο θα νιώσουμε αμέσως την ενέργεια της γης να μας διαπερνά,γιατί κι εμείς ανήκουμε εκεί!

Nutrition Paths
Μαζί θα περπατήσουμε σε μονοπάτια διατροφής, σε ένα τρόπο ζωής γεμάτο υγεία, άσκηση & ευεξία!

Της Ελένης Γρίδα
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Πηγή: The Earthing Institute

 

 

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img