Γεμιστά στη Γάστρα

Η πιο νόστιμη συνταγή για γεμιστά, το μάλλον πιο καλοκαιρινό φαγητό που υπάρχει.

Υλικά

4 ντομάτες

4 πιπεριές

2 πατάτες κυδωνάτες

1 φλ. ρύζι καρολίνα για γεμιστά

1/2 φλ. καλαμπόκι

1/2 φλ. πλιγούρι

σταφίδες

1 κρεμμύδι

1 καρότο

μαϊντανός

άνηθος

αλάτι

πιπέρι

κανέλα

Εκτέλεση

Αδειάζουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Τρίβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα πολτοποιούμε.

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το λάδι, ρίχνουμε το ρύζι και το μείγμα μας από το μίξερ.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας με τον άνηθο και τον μαϊντανό και τρεις κούπες νερό και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.

Μόλις δέσει η γέμιση, γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας.

Τα τοποθετούμε όλα μαζί στη γάστρα και προσθέτουμε τις πατάτες μας.

Στον πάτο του ταψιού προσθέτουμε λίγο νεράκι και ρίχνουμε λίγο λάδι.

Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

 

Πηγή: dinfo.gr

Διαβάστε επίσης

Web TV