Γεμιστό λάχανο savoy με στήθος κοτόπουλο και σάλτσα λεμονιού.

Της Betty Bettula ([email protected] )

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 3-4 ΜΕΡΙΔΕΣ:

Λάχανο savoy

2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο

1 μέτριο κρεμμύδι

3 κσ κρέμα γάλακτος

λίγο άνηθο αλάτι και πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ:

1 κσ βούτυρο

1  κ 1/2 κσ αλεύρι

1 λεμόνι

1 κούπα ζωμό από το φαγητό μας.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΤΕΚΟΡ:

Λίγη ρόκα και 3-4 φύλλα κρεμμυδιού (βρασμένα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο νερό με αλάτι να βράζει. Παίρνουμε 8-10 φύλλα από το λάχανο και τα βουτάμε ένα ένα  στην κατσαρόλα για 2-3 λεπτά. Αμέσως τα  βγάζουμε και τα βουτάμε σε παγωμένο νερό ( μπλασάρισμα).Τα βγάζουμε και τ’αφήνουμε να στραγγίσουν. Ετοιμάζουμε την γέμιση. Ψιλοκόβουμε πολύ καλά το στήθος κοτόπουλου προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ψιλοκομμένο το κρεμμύδι, τον άνηθο αλάτι και πιπέρι. Παίρνουμε ένα φύλλο το βάζουμε σ ένα μπολ για να δώσουμε το σχήμα το γεμίζουμε με μια μεγάλη κουταλιά από την γέμιση. Κλείνουμε το φύλλο όλο προς τα μέσα ώστε να γίνει μια μπάλα. Το βάζουμε στην κατσαρόλα με το κλείσιμο προς τα κάτω .Το ίδιο κάνουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα. Προσθέτουμε κρύο νερό ίσα να σκεπαστούν. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 35-40 λεπτά .Αφού βράσουν τα βγάζουμε  με τρυπητή κουτάλα  σε πιατέλα .

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε  το βούτυρο να λειώσει, Ρίχνουμε το αλεύρι, χτυπάμε με το σύρμα προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και 1κούπα ζωμό, Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια γυαλιστερή σάλτσα προσθέτουμε λίγο αλάτι και  φρεσκοτριμμένο  πιπέρι .

Ετοιμάζουμε το πιάτο μας. Στρώνουμε  λίγη ρόκα τοποθετούμε το γεμιστό λάχανο και πάνω στο λάχανο μερικά φύλλα κρεμμυδιού. Περιχύνουμε  με την σάλτσα λεμονιού. Το φαγητό μας το σερβίρουμε ζεστό.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!

 

 

Διαβάστε επίσης

Web TV