spot_img

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο της FAVIET

Το ετήσιο συνέδριο της Ένωσης των Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας (FIAVET) φιλοξενεί, για πρώτη φορά φέτος, η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Σκιάθος, 10-13 Ιουνίου 2021, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ.  

H πρόταση για τη διοργάνωση του Συνεδρίου συζητήθηκε με πρωτοβουλία της Προϊσταμένης της  Υπηρεσίας ΕΟΤ Ιταλίας κας Κυριακής Μπουλασίδου, κατά τη συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην έκθεση τουρισμού TTG στο Ρίμινι της Ιταλίας, (14-16 Οκτωβρίου 2020), όπου τον Δήμο είχαν εκπροσωπήσει ο Δήμαρχος Θοδωρής Τζούμας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Διαμαντής Μαθηνός. 

Το συνέδριο διοργανώνει ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου, στο Μπούρτζι. 

 Έτσι, η Ελλάδα, μέσα από το γεγονός αυτό, έχει τη σπουδαία ευκαιρία να προβληθεί ως ο πλέον ασφαλής τουριστικός προορισμός σε μια από τις πιο μεγάλες τουριστικές αγορές της Ευρώπης. 

Είναι γνωστό για τους γείτονές μας, Ιταλούς ότι δείχνουν κάθε χρόνο την προτίμησή τους στην Ελλάδα για τον φυσικό, πολιτιστικό και γαστρονομικό της πλούτο.  Ας μην ξεχνάμε τους 1,5 εκατ. επισκέπτες από την γειτονική χώρα, που δέχθηκε η χώρα μας το 2019. 

 Η ιταλική αποστολή  αριθμεί 50 συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι: 

  • Τουριστικοί πράκτορες μέλη της FIAVET από όλη την Ιταλία 
  • Ο κ.Marco Rizzone, μέλος της επιτροπής για τις παραγωγικές δραστηριότητες εμπόριο και τουρισμό στη Βουλή των αντιπροσώπων 
  • Η κα Federica Isotta Squeri, υπεύθυνη για τον Τουρισμό και το Περιβάλλον στη Συνομοσπονδία για τη στήριξη των επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες 
  • Οι κ. Nicola Bonacchi, Vice President Leisure Sales & International Markets της αεροπορικής εταιρείας ALITALIA και  LepnarsoMassa, Managing Director MSC Crociere Italy (εταιρεία κρουαζιερόπλοιων), καθώς και 
  • Ιταλοί δημοσιογράφοι από το πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας ASKAnews και μεγάλα ιταλικά ΜΜΕ (ADN KRONOS, MILANO FINANZA, IL SOLE 24 ORE, IL TEMPO) 

Ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης δήλωσε μετά την συνάντηση: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχτηκα σήμερα στην Αθήνα την Πρόεδρο της FIAVET και την ιταλική αντιπροσωπεία. Η Ιταλία είναι διαχρονικά μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Ελλάδα και με την προετοιμασία, που έχει γίνει από την ελληνική κυβέρνηση για το ασφαλές άνοιγμα του τουρισμού μας, πιστεύω ότι φέτος θα αρχίσει να αποκαθίσταται η τουριστική κίνηση από την γειτονική μας χώρα. Η διεξαγωγή, μάλιστα, του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ιταλίας στην Σκιάθο, με την στήριξη και του ΕΟΤ, είναι μία ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής της χώρας μας στην Ιταλία. Αποδεικνύει παράλληλα την ξεκάθαρη βούληση των δύο χωρών για την επανεκκίνηση του τουρισμού σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω την κα Jelinic και τους συνεργάτες της για την καλή συνεργασία και την εμπιστοσύνη της. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει ένας προορισμός που μπορεί να προσφέρει  στον Ιταλό επισκέπτη όλα όσα αναζητά φέτος”. 

Η Πρόεδρος της FIAVET δήλωσε ότι «Είναι μεγάλη μας τιμή να βρισκόμαστε στην Ελλάδα. Ευχαριστώ θερμά τον ΕΟΤ που μας ενέπλεξε τόσο δυναμικά, αυτή τη σημαντική στιγμή του ανοίγματος του τουρισμού. Είμαστε σίγουροι ότι οι Ιταλοί θα βρουν την Ελλάδα έναν ασφαλή προορισμό που θα τους υποδεχτεί με ανοιχτές αγκαλιές». 

Στα πλαίσια του Συνεδρίου της FAVIET θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις B2B με τους τουριστικούς πράκτορες και τους φορείς κι επιχειρηματίες του τουρισμού της Σκιάθου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ως την Πέμπτη 10.6.2021 στο pressoffice@n-skiathos.gr και στο τηλέφωνο 2427350104.

 

 

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img