spot_img

Γιώργος Κουτσάκης: Ευτυχία για μένα είναι το να είμαι χρήσιμος στον συνάνθρωπο μου!

Συνέντευξη στην Εύα Καπελλάκη-Κοντού

Ο Γιώργος Κουτσάκης ορμώμενος εκ Κουσέ Φαιστού, ύφανε περίτεχνα το φασίδι της πορείας του σ’ αυτό το αλωνάκι  που λέγεται ΖΩΗ! Ο κόσμος του καλλιτεχνικός αν και ασχολείται επαγγελματικά εδώ και τριάντα χρόνια στον τομέα της υγείας. Όπως λέει ο ίδιος «πάνω απ’ όλα, ο Άνθρωπος»!

Πολυπράγμων ο Γιώργος, της γραφίδας του ακούραστος εργάτης,   ως μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης, μας έδωσε την ευκαιρία για μια όμορφη συζήτηση μαζί του, στο χωριό του τον Κουσέ, όπου τον συναντήσαμε.

Διαβάζοντας το τόσο πλούσιο βιογραφικό σας εντυπωσιάστηκα, γιατί μεταφέρετε όλη τη μαγεία της Κρήτης μας, διαλαλώντας την παντού μέσω της καλλιτεχνικής οδού…

  • Πάνω απ’ όλα οι ρίζες μας είναι αυτό που μας συνοδεύουν σ’ όλη μας τη ζωή, από την αρχή που μεγαλώνουμε μέχρι να φύγουμε από τη ζωή. Θεωρώ ότι όποιος δεν έχει ρίζες, δεν έχει ΤΙΠΟΤΑ!

Εγώ ξεκίνησα από το χώρο της υγείας – επαγγελματικά εννοώ – και είμαι μέχρι σήμερα- εργάζομαι στον τομέα της επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων στο χώρο της υγείας του Νοσοκομείου  «Μετροπόλιταν». Συμπληρώνω αισίως τριάντα ολόκληρα χρόνια στο χώρο αυτό!

Και δεν φαίνεται καθόλου, είναι σαν να ξεκινάτε τώρα.

  • Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτό που κάνω το αγαπώ. Κι όταν αγαπάς κάτι, το κάνεις με πάθος. Γι’ αυτό λέμε πως η ζωή είναι πάθος, η ζωή είναι ελπίδα, η ζωή είναι πίστη, η ζωή είναι να μην το βάζεις κάτω κατ’ αρχήν και να κινείσαι με όλη σου την αγάπη σ’ αυτό που κάνεις. Αυτό νομίζω ότι είναι η ευλογία μου και η ταυτότητά μου.

Πιστεύω πως ο εγωισμός είναι το χειρότερο ελάττωμα του ανθρώπου. Δηλαδή πιστεύω πως πρέπει να είμαστε κοντά στον κόσμο, στον άνθρωπο, στον συνάνθρωπό μας. Να είμαστε, επαναλαμβάνω, κοντά στον κόσμο. Να βοηθάμε τον κόσμο. Η δοτικότητα θεωρώ είναι το άλφα και το ωμέγα…

Πολλαπλασιάζει τη χάρη που σου έχει δώσει η φύση!

  • Εγώ θέλω να δίνω στους ανθρώπους. Ευτυχία για μένα είναι το να είμαι χρήσιμος στον συνάνθρωπο μου! Ο χώρος της υγείας στον οποίο εργάζομαι είναι λειτούργημα κι όχι επάγγελμα και γι’ αυτό πρέπει ν’ αγαπάμε τον άνθρωπο. Σ’ αυτό το σημείο θα αναφέρω έναν εκλεκτό επιστήμονα και άνθρωπο πάνω απ’ όλα, τον κο Δημόπουλο Αθανάσιο, είναι διευθυντής ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας στο νοσοκομείο «Μετροπόλιταν». Τον σέβομαι και τον εκτιμώ πρώτα απ’ όλα σαν άνθρωπο, γιατί είναι δοτικός στους ανθρώπους, με πολύ σεβασμό στον ασθενή. Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί το πόσο συμβάλει ο κος Δημόπουλος στην εξέλιξη του τομέα της ακτινοθεραπείας προάγοντας νέες τεχνικές, για την γρηγορότερη και πιο ενδελεχή ιατρική εξέταση για την θεραπεία του ασθενούς. Σπάνια συναντάμε σήμερα τέτοιες προσωπικότητες. Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι σε όλους τους τομείς, θεωρώ ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν καλά και κακά στοιχεία. Εκτιμώ και σέβομαι τους ανθρώπους που δίνονται στον συνάνθρωπό και πόσον μάλλον όταν έχεις να κάνεις με την υγεία και με μια τέτοια δύσκολη ειδικότητα, την ακτινοθεραπεία που γίνεται γι’ αυτή την επάρατο νόσο -τον καρκίνο- από τον οποίο βασανίζονται οι άνθρωποι.

Η αγαπημένη ηθοποιός Άννα Φόνσου σε τηλεφωνική συνέντευξη της σε κρητικό κανάλι, είπε στους δημοσιογράφους «να προσέχουν τον Γιώργο της, γιατί δεν είναι μόνο συνεργάτης είναι φίλος της καρδιάς και να το ξέρεις, σ’ αγαπώ Γιώργο!» Αυτό με άγγιξε, γιατί το έλεγε με δάκρυα ψυχής. Ράγισε η φωνή της στο τηλέφωνο. Αυτό πού οφείλεται;

  • Αυτό οφείλεται στην αμοιβαιότητα των συναισθημάτων κι ότι ξέρει ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου. Αυτό τα περικλείει όλα. Γιατί όταν ξέρεις έναν άνθρωπο και τον έχεις ζήσει πολλά χρόνια, ξέρεις πώς σκέφτεται και μπορείς ν’ αξιολογήσεις πολλά πράγματα.

Πάρα πολύ ωραία, όντως συμβαίνει αυτό. Θα μπορούσατε να αναθιβάλετε μια όμορφη και μια δυσάρεστη στιγμή στην πορεία αυτή την μαγική με τους καλλιτέχνες;

  • Όμορφες στιγμές πολλές. Πάρα πολλές! Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολλά να σου δώσουν, είναι δάσκαλοι, έζησαν μια άλλη εποχή όπως η Φόνσου, η Ρίκα Διαλυνά, η Ζωή Λάσκαρη, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Νίκος Γαλανός ο οποίος είναι πολύ φίλος μου και τον εκτιμώ πολύ. Υπάρχουν βέβαια και οι νεότεροι όπως ο Απόστολος Γκλέτσος, ο Στράτος Τζώρτζογλου, ο Αλέξανδρος Σταύρου, η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, ο Μέμος Μπεγνής, η Βάσω Γουλιελμάκη, η Άννα Ανδριανού και πολλοί άλλοι. Θεωρώ ότι ήταν μεγάλο σχολείο κι έχω περάσει όμορφες στιγμές μαζί τους. Είναι λοιπόν ένα όμορφο παζλ όμορφων στιγμών. Δυσάρεστων, δεν μπορώ να πω πως έχω περάσει μ’ αυτούς τους ανθρώπους, μόνο όταν χάνονται το κενό είναι δυσαναπλήρωτο!

Μιλήστε  μας λίγο για την πρόταση που κάνατε στην αγαπημένη Άννα Φόνσου.

  • Σκέφτηκα για το «Σπίτι του Ηθοποιού» να κάνουμε ένα έργο με το Κρητικό στοιχείο, κι εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον  Παναγιώτη Μαρακάκη – έναν σπουδαίο μουσικό ο οποίος γράφει την μουσική για τον κάθε καλλιτέχνη ξεχωριστά, είναι ταλαντούχος. Ο Βασίλης Σκουλάς έχει κάνει το τραγούδι του, ο Νίκος Ζωιδάκης, ο Μανώλης Κονταρός, ο Πέτρος Μαρούλης, ο Μιχάλης Πετσάκης, στο βίντεο του οποίου πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Στράτος Τζώρτζογλου. Μας βοήθησε κι ο Στράτος στο βίντεο κλιπ, ο Ψαρουδάκης, έρχονται κι άλλα ονόματα σιγά – σιγά που θα συμμετέχουν σ’ αυτό το έργο και τους ευχαριστούμε πολύ τόσο εγώ, όσο και ή Άννα Φόνσου. Μην ξεχνάμε ότι φέτος έχουμε  το έτος του Ερωτόκριτου,  θεωρώ  ότι μπορεί να παντρευτεί το κομμάτι της μουσικής της Κρήτης, με το κομμάτι της υποκριτικής των ηθοποιών. Κι έτσι λοιπόν μου ήρθε στο μυαλό αυτή η ιδέα, το είπα στην Άννα Φόνσου η οποία συναίνεσε με πολλή χαρά, δεδομένης της αγάπης της για την Κρήτη.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς που διανθίζετε την Κρήτη μας και τον πολιτισμό μας σε όλα τα μετερίζια που εσείς βρίσκεστε.

  • Θέλω να είμαι κοντά στον κόσμο γενικά και στον Κρητικό ειδικότερα και να μπορώ να βοηθάω τους ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μου στον τομέα της Υγείας. Η υγεία είναι το πρωταρχικό μέλημα κι έπονται τα υπόλοιπα, γιατί όταν έχεις την υγεία σου, σιγά – σιγά γίνονται όλα. Υγεία και Πολιτισμός μας κάνουν τον Άνθρωπο! Και θα τελειώσω με μια φράση που μου είπε ως καλεσμένος στη ραδιοφωνική μου εκπομπή, ο αδελφός της Μελίνας Μερκούρη, Σπύρος Μερκούρης: «Και η Υγεία είναι Τέχνη, ο χειρουργός είναι αριστοτέχνης αν δεν έχεις αυτό το ταλέντο, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα». Κι όλα με ανιδιοτέλεια! . Αν κάνεις κάτι για να σου το ανταποδώσουν, τότε μην το κάνεις…

 

Πηγή: ByBusMagazine

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV