Γιώργος Νάκης: Πως η μπύρα βοηθά την υγειά μας!

Μια γερμανική παροιμία λέει:
Η ζυθοποιία είναι το καλύτερο φαρμακείο!

Και όντως έτσι είναι στα πλαίσια βέβαια της σωστής και με μέτρο κατανάλωσης της μπύρας!
Η μπύρα όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο είναι ένα φυσικό προϊόν
Τα συστατικά της είναι νερό, βύνη κριθαριού, μαγιά και λυκίσκος, δηλαδή 4 φυσικά συστατικά!

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μπύρα να είναι ένα απολυτά ασφαλές προϊόν
Επιπλέον δεν μπορεί να νοθευτεί και επειδή περιέχει Co2, χαμηλό PH και αλκοόλη δεν αναπτύσσει παθογόνους μικροοργανισμούς.

Τα 4 συστατικά της μπύρας τις δίνουν μοναδικές θρεπτικές ιδιότητες αλλά και ιατρικές
Το νερό είναι σε ποσοστό 95 % μέσα στην μπύρα με ότι θετικό σημαίνει η πρόσληψη νερού για τον οργανισμό μας.

Η βύνη κριθαριού, προσφέρει στην μπύρα υδατοδιαλυτές διαιτητικές ίνες. Οι φυτικές ίνες που περιέχει συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος και παράλληλα βοηθούν στην αύξηση της καλής χοληστερόλης, άρα και στην βελτίωση της καρδιαγγειακής λειτουργίας βάση έρευνας που διεξήχθη στο “Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών”.

Ο λυκίσκος, προστίθενται στην μπίρα για να την αρωματίσει, αλλά και ως φυσικό συντηρητικό. Αυτός προσδίδει την χαρακτηριστική πικρή γεύση στην μπύρα, αλλά περιέχει ουσίες, που θεωρείται ότι επιδρούν προστατευτικά ενάντια σε διάφορες ασθένειες και σε μερικές μορφές καρκίνου. Επιπλέον φαίνεται να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. H μπίρα, άλλωστε, αποτελεί τη μοναδική σημαντική διατροφική πηγή λυκίσκου. Συνεπώς, οποιαδήποτε πιθανά οφέλη για την υγεία προκύπτουν μόνο από την κατανάλωση μπίρας.

Η Μαγιά περιέχει σε επαρκείς ποσότητες τις βιταμίνες Β1,Β2,Β3 Β12!

Οι ευεργετικές ιδιότητες των βιταμινών Β είναι πολλαπλές:
• Η Μαγιά περιέχει σε επαρκείς ποσότητες τις βιταμίνες Β1,Β2,Β3 Β12
• Οι ευεργετικές ιδιότητες των βιταμινών Β είναι πολλαπλές.
• Μειώνουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης (της «κακής» χοληστερόλης)
• Δυναμώνουν το νευρικό σύστημα και τους μυς
• Βοηθούν στο μεταβολισμό των σακχάρων και των λιπών
• Επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων
• Ωφελούν το δέρμα και τα μαλλιά
• Διατηρούν υψηλή την απόδοση των εγκεφαλικών κυττάρων
• Προσδίδουν ζωτικότητα
• Άλλα στοιχεία που περιέχονται στην μπύρα (όπως πυρίτιο, φυλικό οξύ, μαγνήσιο)
• Βοηθούν στο μη σχηματισμό θρόμβων στο αίμα
• Συμβάλλουν στην αύξηση της οστικής πυκνότητας
• Εμποδίζουν τον εκφυλισμό του εγκεφαλικού ιστού

Τέλος η μπύρα δεν παχαίνει!!!!!

Η με μέτρο κατανάλωση συνίσταται από το να απαγορεύεται !
Ας δούμε: η μπύρα έχει 41 θερμίδες ανά 100ml
Και η μπύρα χωρίς αλκοόλ 15 θερμίδες ανά 100ml
Όταν το κρασί έχει 77 θερμίδες ανά 100 ml
Και τα οινοπνευματώδη 250 θερμίδες ανά 100ml

Ένα ποτήρι μπύρα τελικά βοηθά την καλή μας διάθεση και συμβάλει στην περαιτέρω θωράκιση της υγείας μας.

Απολαύστε λοιπόν μα πάνω απ` όλα με μέτρο, την αγαπημένη σας παγωμένη μπύρα και επωφεληθείτε από όλα αυτά τα οφέλη.
Στην υγεία σας!

Γιώργος Νάκης
Area Activation & Events Manager
Trade Marketing
Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ

Latest articles