

Της Ντίνας Νικολάου
Το ζεστό κρασί είναι για μένα απαραίτητο για τις γιορτές, αν και δεν πίνω και πολύ κρασί συνήθως. Εδώ σας έχω μια συνταγή από τη Σουηδία , με μπαχαρικά (και βότκα) ιδανική για να σας ζεστάνει τα κρύα βράδια του χειμώνα.
Προετοιμασία: 10´
Ψήσιμο: 20´
Ποσότητα: 3 μερίδες
Υλικά
• 750 ml κόκκινο κρασί (Μπορντό ή Βουργουνδίας)
• 15 γαρίφαλα
• 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σπόρους ή σκόνη
• 3 ξυλάκια κανέλας ή 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
• 2 μικρά κομμάτια τζίντζερ ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
• φλούδες από 1 λεμόνι και ½ πορτοκάλι
• 150 γρ. ζάχαρη καστανή
• 3 κουτ. σούπας βότκα
Διαδικασία
Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύω και αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15-20 λεπτά.
Σουρώνω το ποτό σε μια κανάτα και το αφήνω να γίνει χλιαρό.
Σερβίρω με 1 ξυλάκι κανέλας σε κάθε ποτήρι.
Συμβουλή: Οι ποσότητες των μπαχαρικών είναι η προσωπική μου επιλογή. Αυξομειώστε τα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Πηγή:Dinanikolaou.gr