Glögg (Σουηδικό ζεστό κρασί με μπαχαρικά)

 

Της Ντίνας Νικολάου

Το ζεστό κρασί είναι για μένα απαραίτητο για τις γιορτές, αν και δεν πίνω και πολύ κρασί συνήθως. Εδώ σας έχω μια συνταγή από τη Σουηδία , με μπαχαρικά (και βότκα) ιδανική για να σας ζεστάνει τα κρύα βράδια του χειμώνα.
Προετοιμασία: 10´
Ψήσιμο: 20´
Ποσότητα: 3 μερίδες
Υλικά
• 750 ml κόκκινο κρασί (Μπορντό ή Βουργουνδίας)
• 15 γαρίφαλα
• 1 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σπόρους ή σκόνη
• 3 ξυλάκια κανέλας ή 2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
• 2 μικρά κομμάτια τζίντζερ ή 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
• φλούδες από 1 λεμόνι και ½ πορτοκάλι
• 150 γρ. ζάχαρη καστανή
• 3 κουτ. σούπας βότκα
Διαδικασία
Βάζω όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύω και αφήνω να πάρει βράση. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγοβράζω για 15-20 λεπτά.
Σουρώνω το ποτό σε μια κανάτα και το αφήνω να γίνει χλιαρό.
Σερβίρω με 1 ξυλάκι κανέλας σε κάθε ποτήρι.
Συμβουλή:
 Οι ποσότητες των μπαχαρικών είναι η προσωπική μου επιλογή. Αυξομειώστε τα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. 

Πηγή:Dinanikolaou.gr

Διαβάστε επίσης

Web TV