Γλυκό φιρίκι

Της Χριστίνας Διαμαντή

(Από την ομάδα Ταξίδια στις γεύσεις)

Υλικά:

20 μήλα φιρίκια μεσαίου μεγέθους

4 μεγάλα λεμόνια

1 ξύλο κανέλλας

καρύδια ή αμύγδαλα

Σιρόπι:

1 κιλό ζάχαρη

2 ποτήρια νερό

2 βανίλιες

Βράσιμο 15 με 20 λεπτά.

Εκτέλεση:

Καθάρισα τα μήλα με το ειδικό μηχάνημα που βγαίνει το κουκούτσι. Όπως τα καθάρισα τα έβαζα σε λεκάνη με νερό έως ότου να καλύπτει τα φιρίκια και μέσα είχα στύψει τα λεμόνια. Στην συνέχεια τα τρυπάω με μια οδοντογλυφίδα παντού και τα βάζω με την ζάχαρη και το νερό συν το ξύλο κανέλας και τις βανίλιες, για να βράσει. Ελέγχω το σιρόπι μετά τα 15′ αν έχει δέσει.

Αν είναι έτοιμο το σβήνω, κατεβάζω από την φωτιά και την επόμενη μέρα συνεχίζω το βράσιμο για ακόμα 7 λεπτά περίπου.

 

Διαβάστε επίσης

Web TV