Γλυκό βερίκοκο και Λικέρ ..γευστικό και καλόπιοτο !!!!

 

Εάν σας αρέσει το συγκεκριμένο γλυκάκι, μην αναβάλετε την παρασκευή του… ίσα που προλαβαίνετε!!!!!!!!!!!

Υλικά:

20 μέτρια βερίκοκα λίγο αγουρωπά

1 κιλό ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

1 λεμόνι

ασβεστόνερο

Εκτέλεση:

Διαλέγουμε τα βερίκοκα να είναι λίγο αγουρωπά και όχι με σημαδάκια. Βγάζουμε το κουκούτσι  (εγώ το κάνω με κατσαβίδι).Την ώρα που το κάνουμε, κρατάμε το φρούτο στην παλάμη και σπρώχνουμε από την κάτω μεριά προς τα επάνω. Αφού τα βγάλουμε καθαρίζουμε την φλούδα τους και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με ασβεστόνερο. Τα αφήνουμε  3-4 ώρες και στη συνέχεια τα ξεπλένουμε 8-9 νερά. Κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίσουν.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά(η ώρα μετράει από την στιγμή που αρχίζει ο βρασμός) την ζάχαρη με το νερό.

Στο δεκάλεπτο ρίχνουμε τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά.Μπορεί να χρειαστεί να τα ξαφρίσουμε.Τα αφήνουμε όλο το βράδυ. Την επομένη αφαιρούμε τα βερίκοκα σε ένα τρυπιτό και συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι μέχρι να δέσει. Μόλις δούμε ότι είναι έτοιμο προσθέτουμε τα βερίκοκα μαζί με το χυμό του λεμονιού και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις όλα μαζί. Μόλις διαπιστώσουμε ότι είναι έτοιμο το γλυκό, το βγάζουμε από την φωτιά και αρχίζουμε να κουνάμε τη κατσαρόλα  με κυκλική κίνηση αρκετές φορές μέχρι να κρυώσει. Αυτό το κάνουμε για να περάσει το σιρόπι μέσα στο φρούτο,ώστε όταν κρυώσει το γλυκό να είναι φουσκωτό και καμαρωτό!!!!!

Καλή επιτυχία και γλυκοφάγωτο !!!!!!!!

Μιας και κάναμε το γλυκό βερίκοκο θα σας πω τι κάνω με τα κουκούτσια που μένουν.

Δε τα πετώ .Τα βάζω μαζί  με κάποιο αλκοόλ και τη ζάχαρη μέσα σε μια γυάλα που κλείνει καλά και τα αφήνω στον ήλιο. Εκείνος κάνει τη δουλειά του και μετά δυο μήνες, έτοιμο το λικεράκι!!!!!!!!!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

90-100 κουκούτσια βερίκοκου

1 λίτρο αλκοόλ (βότκα, ρακί ή λευκό κονιάκ)

500 γρ ζάχαρη

Πάμε να το φτιάξουμε

Πλένουμε καλά το γυάλινο βάζο (να είναι μεγάλο) και προσθέτουμε  τα κουκούτσια, τη ζάχαρη και το αλκοόλ μέσα σ’αυτό. Το αφήνουμε στον ήλιο όπως είπαμε για δυο μήνες.

Όταν  έρθει η ώρα με το καλό να το στραγγίσουμε το υλικό αυτό καλό είναι στο χωνί  που θα μεταφέρουμε το λικέρ μας να έχουμε βάλει βαμβάκι. Το επαναλαμβάνουμε αυτό κανά δυο φορές γιατί έτσι το λικέρ θα είναι πιο  καθαρό.

Καλή επιτυχία και καλόπιοτο!!!!!!!!!!

Latest articles