spot_img

Γουρουνάκι με πατάτες και κυδώνια στη γάστρα

Του Μάκη Νάσκου (Από το κανάλι Make Food )

ΥΛΙΚΑ:

2.200 γρ. γουρουνάκι καρέ

5 πατάτες

2 κυδώνια

2 πορτοκάλια

1 λεμόνι

6 κ.σ. ελαιόλαδο

Μπόλικη μουστάρδα

3 σκόρδα

Θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αγοράζουμε 2 κιλά γουρουνάκι καρέ κόντρα. Σκίζουμε με το μαχαίρι ανάμεσα από τα κόκκαλα ώστε να διαχωριστούν. Φτιάχνουμε μαρινάδα για το κρέας η οποία αποτελείται από: Χυμό από 2 πορτοκάλια, χυμό από 1 λεμόνι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μπόλικη μουστάρδα, 3 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο και θυμάρι. Ανακατεύουμε. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ή ταψί, αλείφουμε τη μαρινάδα με τα χέρια μας καλά στο κρέας κάνοντας μασάζ και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε τη μαρινάδα να ακουμπάει το κρέας και κλείνουμε με μια μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Κόβουμε 5 πατάτες χοντροκομμένες κυδωνάτες και 2 μεγάλα κυδώνια χοντροκομμένα. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα αλείφουμε με 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε τις πατάτες και τα κυδώνια στη γάστρα. Εάν θέλετε τα κυδώνια να κρατάνε και να μη λιώσουν, θα τα βάλετε 1 ώρα αργότερα στο ταψί. Εμένα μου αρέσουν πολύ μαγειρεμένα, γιατί βγάζουν περισσότερη γεύση. Πάνω από τις πατάτες και τα κυδώνια τοποθετούμε το κρέας. Αλάτι και πιπέρι στο κρέας. Ρίχνουμε και τη μαρινάδα πάνω από το κρέας. Σκεπάζουμε τη γάστρα και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για μιάμιση ώρα. Μετά από μιάμιση ώρα ανοίγουμε τη γάστρα και γυρίζουμε το κρέας να πάρει χρώμα και από την άλλη πλευρά, ψήνουμε για 20 λεπτά με ανοιχτή τη γάστρα.

Καλή σας όρεξη και καλές γιορτές!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Web TV