spot_img

Η Αναγέννησή σας είναι η Ανάστασή σας!

 

Αχ, αγαπημένοι μου άνθρωποι αυτή τη φορά θα αναφερθώ σε κάτι που λατρεύω: Στην περίφημη αλλαγή ή κατ’ εμέ ” Αναγέννηση”!  Το λέει και η λέξη: Ανα-γέννηση! Ξαναγεννιέμαι. Εγώ, εσύ, όλος ο κόσμος που θέλει να εξελιχθεί και να προχωρήσει προς το καλό ή το καλύτερό του, την καλύτερη εκδοχή του. Γιατί στη Ζωή τα “Πάντα ρει” κατά τον αγαπητό Ηράκλειτο! Κι έτσι είναι αν παρατηρήσετε τη Ζωή!
Όλα αλλάζουν, όλα ρέουν, όλα εξελίσσονται αέναα! Γιατί όχι κι εμείς!

Η Ζωή κυλά καθημερινά με τους ίδιους ρυθμούς. Ξημερώνει, νυχτώνει και κατά τη διάρκεια του κύκλου αυτού, στη φύση όλα ρέουν, στον κόσμο όλα κυλούν, στο κορμί μας όλα αλλάζουν…ξέρετε είμαστε ζωντανοί οργανισμοί κι αυτό τα λέει όλα. Η Ζωή κυλά καθημερινά μέσα μας προκαλώντας μας να εξελιχθούμε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Κι αυτό λέγεται Ζωή και Αγάπη. Προχωράω, εξελίσσομαι. Γίνομαι καλύτερος. Μαθαίνω. Αλλάζω.

Κι αυτό είναι απαραίτητο. Γιατί οι καταστάσεις αλλάζουν στη Ζωή μας κι αν δεν αλλάξουμε συνειδητά το μέσα μας, θα γίνει υποσυνείδητα κι αν δε γίνει υποσυνείδητα θα γίνει μόνο του, μοιραία. Άλλωστε κάθε άνθρωπος οφείλει να σέβεται και να αγαπά το μέσα του και να κρίνει πως, που και πότε πρέπει να αλλάξει τα πράγματα για την εξέλιξή του. Γιατί αν αφήνουμε την ψυχή μας νηστική κάποια στιγμή μοιραία, θα τα κατασπαράξει όλα. Γιατί η ψυχή θέλει Αγάπη, θέλει Σεβασμό, θέλει Τρυφερότητα, θέλει να τη Νοιάζεσαι και να μην την παραγκωνίζεις. Και θα’ρθει η στιγμή που θα σου πει ” Άνθρωπε, είμαι Εδώ, είμαι Εσύ, θέλω να Ζήσω”. Και τότε αν δεν έχεις κάνει σταδιακές μικρές αλλαγές θα κληθείς να κάνεις μεγάλες.

Όπως και να χει όμως, να μην τις φοβάσαι τις αλλαγές αν είναι για το καλό σου κι αν διέπονται από Αγάπη και γίνονται με σκοπό την Αγάπη για τον Εαυτό σου. Για οτιδήποτε  σε κάνει να προχωράς μπροστά και να ευχαριστείς τη Ζωή και το Θεό, να μη φοβάσαι να αλλάζεις πράγματα και καταστάσεις. Ξέρω είναι δύσκολο…για όλους είναι δύσκολο, μα αν κάτι πρέπει να πάρει άλλη μορφή για να ευτυχήσεις τότε αξίζει τον κόπο άνθρωπέ μου. Γι’ αυτό ζούμε άλλωστε για να είμαστε χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι άνθρωποι. Κανένας Θεός, καμία Μάνα, καμία Φύση δε θέλουν τα παιδιά τους λυπημένα.

Ακόμα κι ο ίδιος ο Χριστός άλλαξε! Πέθανε κι Αναστήθηκε. Αυτό τα λέει όλα. Πάλεψε με όλη του την Ψυχή, Αγάπη και Αφοσίωση για όσα Αγαπούσε, Πίστευε και Υπερασπιζόταν και όταν η Ζωή έφερε έτσι τις καταστάσεις, πέθανε και Ξαναγεννήθηκε. Το ίδιο κι εμείς. Οφείλουμε να είμαστε σταθεροί, αφοσιωμένοι, πιστοί σε όσα Αγαπάμε, Πιστεύουμε, Λατρεύουμε σ’ αυτή τη Ζωή και δυνατοί για όλα αυτά και να έχουμε φάρους σταθερούς και φωτεινούς τις Αξίες μας και τα Ιδανικά μας. Μα όταν θα έρθει η στιγμή που οφείλουμε στον εαυτό μας την Ανα-γέννησή του και την Ανάστασή του πρέπει με όλο το Φως και τη Δύναμη της ψυχής μας να κάνουμε τις απαραίτητες αλλαγές για να Ξανα-γεννήσουμε τον νέο μας εαυτό.

Και προς Θεού, μην νομίζεις ότι θα γίνεις κάποιος άλλος, ή ότι δεν θα σε αναγνωρίζουν οι φίλοι σου και οι γνωστοί σου, απλά θα είσαι πιο σοφός, θα επιλέγεις και θα πράττεις σοφότερα  για την μελλοντική σου ευτυχία και ψυχική υγεία. Και θα είσαι πιο χαρούμενος, πιο ολοκληρωμένος. Θα ζεις με περισσότερη Αγάπη για τον εαυτό σου και κατ’  επέκταση  για το συνάνθρωπό σου. Γιατί να ξέρετε, αυτά πάνε μαζί! Όσο πιο πολύ Αγάπη έχεις μέσα σου και με όσο περισσότερη Αγάπη θρέφεις την ψυχή και την καρδιά σου, τόσο πιο πολύ έχεις να μοιράζεις.

Οπότε,  αγαπημένοι μου άνθρωποι, εύχομαι σε όλους από καρδιάς, στη Ζωή σας να κυλούν κατά το μέγιστο οι καταστάσεις ομαλά και με ευτυχία και με τις λιγότερες δυνατόν διακυμάνσεις. Αν είναι όμως απαραίτητο για το καλό σας να αλλάζετε τα πράγματα, τότε να το κάνετε. Η Ζωή μας η πολύτιμή μας, μας χαρίζεται καθημερινά. Ας κάνουμε το καλύτερο δυνατόν που μπορούμε για να οδεύουμε προς την ολοκλήρωσή μας και την ευτυχία μας. Και με αυτό δεν εννοώ σε καμία των περιπτώσεων να σηκωθείς ένα πρωί και να πεις: ” Τώρα τα αλλάζω όλα” και να δώσεις μια και να τα φέρεις όλα τούμπα. Όχι, δε γίνεται έτσι. Κάθε αλλαγή προϋποθέτει σκοπό, προϋποθέτει την προηγούμενη διαπίστωση ότι κάτι που γίνεται ως τώρα δεν περιέχει πολύ Αγάπη, Ηρεμία, Εσωτερική γαλήνη, Εξέλιξη…και με λίγα λόγια μας κρατάει πίσω από τον σκοπό μας ή την ευτυχία μας. Κι εκεί απαιτείται Σοφία, Ηρεμία, Ψυχραιμία και Θάρρος. Γιατί κάθε αλλαγή επιφέρει το νέο, το Άγνωστο, το διαφορετικό! Επικαλούμαστε λοιπόν το καθαρό πνεύμα μας, τις διαισθητικές ικανότητες μας, τις ψυχικές μας αρετές και αρχίζοντας όλοι από το μέσα μας και εξετάζοντας πολλές παραμέτρους, με μικρές υγιείς σταδιακές αλλαγές μπορούμε να επιφέρουμε θαυμάσια αποτελέσματα στη Ζωή μας και των Ανθρώπων γύρω μας!

Και να θυμάστε: Οτιδήποτε γίνεται με καθαρή πρόθεση, με γνώμονα την Αγάπη και με  καλοσύνη είναι σίγουρο ότι θα επιτευχθεί με τη σύμπραξη του Θεού και του Σύμπαντος!

Σας εύχομαι λοιπόν ολόψυχα, να ζήσετε έναν πολύ όμορφο Αύγουστο, με μαγικά ταξίδια της ψυχής, της καρδιάς και του μυαλού! Γιατί εκεί κρύβεται όλη η Ουσία. Εκμεταλλευτείτε την ηρεμία των διακοπών σας για να έρθετε σε βαθύτερη επικοινωνία και επαφή με τον μικρό  Θεό που κουβαλάτε μέσα σας και με τις βαθύτερες πιο αληθινές επιθυμίες σας.

Με Αγάπη & βαθιά Εκτίμηση,

Μελίνα Σαριδάκη.

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img