spot_img

Η Χαρά σας, είναι ο λόγος που σας γέννησε η μαμά σας!

 

Δεν ξέρω αγαπητοί μου πώς  αλλιώς να σας το πω! Άλλοι δεν πιστεύουν στον Θεό, άλλοι έπαψαν να πιστεύουν στη Ζωή. Μα όλοι ξεκινήσαμε από μια μάνα. Αυτό είναι γεγονός. Και αυτή η μάνα και η κάθε μάνα έφερε στον κόσμο έναν άνθρωπο για να τον βλέπει να γελάει και να είναι χαρούμενος!
Σήμερα λοιπόν θα αναφερθώ στη χαρά σας!

Η Χαρά λοιπόν δεν είναι μονάχα αναφαίρετο δικαίωμά σας, μα είναι και υποχρέωσή σας. Υποχρέωση απέναντι στη Ζωή, απέναντι στο Θεό -πιστεύετε ή όχι-,  απέναντι στον εαυτό σας, στους ανθρώπους που είναι δίπλα σας, μα και απέναντι σε κάθε συνάνθρωπο που βιώνει πάρα πολύ δύσκολες καταστάσεις. Και το ξέρουμε όλοι ότι αρκετοί συνάνθρωποί μας βιώνουν τόσο δύσκολες καταστάσεις που μόνο στην ιδέα τους, οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να λυγίσουμε.

Και οι περισσότεροι μπορεί να θεωρούν τη χαρά εύκολη υπόθεση, δεδομένη, ακόμα και κατακριτέα! Δεν είναι όμως καθόλου έτσι. Ο κάθε άνθρωπος, από την πιο μικρή έως και την μεγαλύτερη ηλικία, βιώνει τις δυσκολίες του, τα προβλήματά του, άλλοι μικρά, άλλοι μεγάλα και άλλοι δράματα. Το ευκολότερο σε κάθε περίπτωση είναι να κλειστείς μέσα στο πρόβλημα, να δυστυχείς, να κλαις τη μοίρα σου, να τα βάζεις με Θεούς και Δαίμονες, να σου φταίει το σύστημα, η κοινωνία, ο γείτονας, ο σύντροφος, ο καιρός, τα ρούχα στη ντουλάπα σου, ακόμα κι ο αέρας που αναπνέεις. Ναι, είναι εύκολη υπόθεση και δικαιολογία πάντα να φταίει κάτι άλλο και απαθέστατα να κυλάει η Ζωή και να φεύγει κι εσύ να κρατάς το κεφάλι σου σαν το παιδί που το βαλε τιμωρία ο γονιός.

Το δυσκολότερο όμως όλων,  Άνθρωποί μου αγαπημένοι, είναι να σηκωθείς όρθιος μέσα στη Ζωή που απλόχερα σου χαρίζεται, να κοιτάξεις το Θεό κατάματα, να τον τιμήσεις για όσα είσαι και να αρπάξεις την Ψυχή σου σε όποια κατάσταση βρίσκεται και να της πεις: “Προχώρα”. Ζήσε, πάλεψε, νίκησε, χαμογέλα, γέλασε δυνατά κι αληθινά και πες Ευχαριστώ! Ευχαριστώ για όλα όσα έχω εγώ, που άλλοι Άνθρωποι δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε υλικά αγαθά μα και σε καταστάσεις Ζωής. Ναι. Κοίτα τη Ζωή σου και δες πόσα πολύτιμα έχεις και πόσα ακόμα μπορείς να καταφέρεις. Δες πόσο χρήσιμος κι ωφέλιμος μπορείς να γίνεις μέσα σε μια κοινωνία που χρειάζεται Υγιή πρότυπα, Υγιείς χαρακτήρες, Υγιή συναισθήματα. Γίνε χαρά, ζήσε τη χαρά, μοίρασε τη χαρά.

Υπάρχουν Άνθρωποι που νιώθουν ένοχοι αν είναι χαρούμενοι. Αν χαίρονται τον Ήλιο, τη μέρα, τον Κρύο καθαρό αέρα, τον Έρωτα, την Αγάπη, την Ανθρώπινη επικοινωνία κι οτιδήποτε άλλο τους ευχαριστεί και τους ευτυχεί. Κι υπάρχουν κι άλλοι που φοβούνται όταν τα ζήσουν. Μα γιατί; Ποιος σας ορίζει αν θα είστε ευτυχισμένοι; Ποιος έχει άποψη για τη δική σας την ψυχή; Όσοι σας Αγαπάνε αληθινά, βαθιά και ουσιαστικά να ξέρετε μόνο χαρούμενους θα θέλουν να σας βλέπουν και ευτυχισμένους. Μόνο να λάμπει ένα χαμόγελο στα χείλη σας και μια ψυχή να γεμίζει ευτυχία, χρώματα κι αρώματα!  Και μετά την μοναδική αναφαίρετη δική σας άποψη για τη Ζωή σας, μόνο σ’ αυτούς τους ανθρώπους να υπολογίζετε! Μόνο η Αγάπη τους και η δική σας προς τον εαυτό σας, θα σας φέρουν χαρά! Κι ο Θεός δεν είναι τιμωρός κανενός που χαίρεται και ευτυχεί. Ο Θεός μας δημιούργησε για να είμαστε άξια και χαρούμενα πλάσματα!

Γιατί καλοί μου Άνθρωποι, αν συνειδησιακά είστε ακέραιοι, συνεπείς προς τους συνανθρώπους σας και την κοινωνία, συνεπείς σε κάθε δυσκολία και άξιοι μαχητές της Ζωής, η Χαρά σας αξίζει. Είναι η ανταμοιβή σας προς τον Ένα και μοναδικό εαυτό σας! Και είναι και σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας, που όπως προανέφερα, πιθανόν να βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση και όμως καταφέρνουν να γελούν. Άρα, χαρείτε αγαπητοί μου, η Χαρά είναι και θέμα Θεϊκό. Δηλώνει ευγνωμοσύνη, δηλώνει παρουσία στη Ζωή, δηλώνει Αγάπη! Σίγουρα σε κάποιους είναι έμφυτο χάρισμα να βλέπουν τη φωτεινή πλευρά της Ζωής, όμως δεν είναι ακατόρθωτο για κανέναν να ρίξει μια ματιά στην όμορφη Ζωή που του χαρίζεται και να της σκάσει ένα Χαμόγελο γεμάτο χαρά!

Σταγόνα, σταγόνα λοιπόν, μέρα τη μέρα…η χαρά θα γίνει κομμάτι της Ζωής σας και στη συνέχεια θα τη μοιράζετε απλόχερα! Κι αν τη μοιράζετε απλόχερα, ευτυχείτε κι άλλους ανθρώπους. Παύει να είναι μια προσωπική υπόθεση. Συμβάλλετε σε μια καλύτερη και πιο χαρούμενη κοινωνία. Χαρείτε! Ο κόσμος μας χρειάζεται Ανάσα και φωτεινά γεμάτα χαρά Χαμόγελα!

Με Αγάπη και βαθιά Εκτίμηση,

Μελίνα Σαριδάκη.

 

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img