spot_img

Η Corendon ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου χειμερινό πρόγραμμα στο Ηράκλειο

Χειμερινό πρόγραμμα στην Κρήτη θα ξεκινήσει την 1η Νοεμβρίου ο μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος Corendon. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα αφορά στο Ηράκλειο με 2 πτήσεις την εβδομάδα από Άμστερνταμ, για 22 εβδομάδες με 8.300 θέσεις συνολικά και αρχικά θα ξεκινήσει με 2 ή 3 ξενοδοχεία του ομίλου Παντελή Σαπουνάκη.

Ο ταξιδιωτικός όμιλος με 61 αεροσκάφη και μεγάλη παρουσία στην κεντρική Ευρώπη και όχι μόνο, με πλήθος εταιριών, φέτος έχει προγραμματίσει για την θερινή περίοδο σε ολόκληρη την Ελλάδα 1,4 εκατομμύρια θέσεις, ενώ 6 αεροσκάφη διανυκτερεύουν σε Κρήτη και Ρόδο, πραγματοποιώντας πτήσεις σε περιφερειακά αεροδρόμια σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία.

Ο εκ των ιδρυτών του ομίλου Corendon και ισχυρός άνδρας του ομίλου Atilay Uslu, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Ελλάδα, μίλησε αποκλειστικά στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Ο κ. Uslu με την ομάδα των στενών συνεργατών του εδώ και μία εβδομάδα περιοδεύει σε Κω, Ρόδο και Κρήτη, για να συναντήσει προσωπικά τους ξενοδόχους μετά από δύο προβληματικά χρόνια λόγω πανδημίας, όπου χθες το βράδυ έγινε προς τιμήν τους ειδική βραδιά στο Ηράκλειο, με την συμμετοχή γνωστών ξενοδόχων του νησιού, αλλά και των δύο πρακτόρων του στην Ελλάδα Ηλία Κωτιάδη – TOP EUROPE TRAVEL και Αριστείδη Ταμπακάκη – CANDIA TRAVEL

. Σημειώνεται ότι πέρυσι  η Corendon πραγματοποίησε πτήσεις για Ρόδο και Κρήτη Μάντσεστερ και Λονδίνο.

Στην συνέντευξή του στο ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ο κορυφαίος επιχειρηματίας της Ολλανδίας για το 2021 σύμφωνα με την EY, που τον βράβευσε, Atilay Uslu, μιλάει με ενθουσιασμό για την Ελλάδα, αναμένει θεαματικά αποτελέσματα για εφέτος και προαναγγέλλει σημαντική αύξηση και για την επόμενη θερινλη τουριστική περίοδο του 2023.

Ο όμιλος Corendon δραστηριοποιείται τόσο με εταιρίες tour operators σε πολλές χώρες, όσο και με ταξιδιωτικά γραφεία, ενώ η αεροπορική εταιρία εξυπηρετεί τόσο ταξιδιωτικές εταιρίες, όσο και μεμονωμένους ταξιδιώτες.

Ο επικεφαλής του ομίλου Corendon Holding BV, αναφέρει ότι ειδικά για το χειμερινό πρόγραμμα, που έρχεται σε συνέχεια ενός επιτυχημένου χειμερινού προγράμματος πριν την πανδημία στην Κρήτη με 11 ξενοδοχεία με Γερμανούς και Αυστριακούς, απαιτείται η στήριξη της κυβέρνησης, του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, που μέχρι στιγμής ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ενώ στην σεζόν του 2021, υπήρξε μια πρώτη συνεργασία με τον δήμο Ρόδου και τον ΠΡΟΤΟΥΡ. Μάλιστα τονίζει ότι πλήθος χωρών συνεργάζονται σε επίπεδο Marketing με τον όμιλο στην Ευρώπη, ενώ σε επίπεδο χειμερινών προγραμμάτων υπάρχει στενή συνεργασία και με μεγάλους προορισμούς της Ιταλίας, όπως η Σικελία και η Σαρδηνία.

Στην περιοδεία του τον Atilay Uslu, συνοδεύουν οι Sjoerd de Kort, Director Product, Debora van Wingerden, Director, Yohan de Vlieger, Manager Belgium, Ujuh Mestanogullari, Product Coordinator, Wim Woelders, Director Operations, Sukru Onal, Contract Directot και Umit Pinar, Contract Manager.

Who is who

Πριν από είκοσι χρόνια, ο Atilay Usly, σύμφωνα με την ΕΥ,  διατηρούσε ένα κατάστημα κεμπάπ στην Ολλανδία και ονειρευόταν να γίνει εκατομμυριούχος πριν κλείσει τα 30. Αυτός και η οικογένειά του είχαν μετακομίσει από την Τουρκία όταν ήταν μικρό παιδί και είχε την ιδέα να πουλάει αεροπορικές θέσεις στην Τουρκία, σε όσους ήθελαν να επισκεφθούν την οικογένειά τους στην Ολλανδία. Έτσι, το 2000, ο Atilay και ένας ακόμη συνεργάτης του, δημιούργησαν το Corendon ως ένα μικρό ταξιδιωτικό γραφείο. Σήμερα, η εταιρεία είναι ένας κορυφαίος ταξιδιωτικός όμιλος που πετά σε 25 διαφορετικές χώρες και λειτουργεί αεροπορικές εταιρείες και ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο.

Ο ίδιος λέει ότι μεγάλωσε τον Corendon με προσωπική εργασία και κάτω από τα “ραντάρ” του ανταγωνισμού, μοιράζοντας φυλλάδια σε καφετέριες και τζαμιά, προσφέροντας διακοπές στην Τουρκία. Το 2004, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δυσκόλεψαν την Corendon στο να να αγοράζει θέσεις στα αεροπλάνα τους. Ο Uslu δεν σταμάτησε και προχώρησε  εγκαινιάζοντας τη δική του αεροπορική εταιρεία, Corendon Airlines International, στην Τουρκία τον επόμενο χρόνο. Η Corendon αργότερα ξεκίνησε δύο ακόμη αεροπορικές εταιρείες ενώ διαθέτει επίσης ξενοδοχεία στην Ολλανδία, την Ίμπιζα, την Τουρκία και το Κουρακάο.

Με μεγάλο μέρος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας σε αναμονή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Atilay λέει ότι η εταιρεία αναγκάστηκε να είναι ακόμα πιο δημιουργική σε άλλους τομείς. «Η επιχειρηματική μου καρδιά και ένα συνεχές αίσθημα δημιουργίας σημαίνει ότι έχω πάντα ένα μεγάλο έργο στο μέλλον», καταλήγει.

Μπορείτε να δείτε την συνέντευξη του Atilay Uslu και στο κανάλι του Χ&Τ στο youtube.

Οι φωτογραφίες αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ και απαγορεύεται αυστηρώς η αναδημοσίευσή τους, χωρίς ενεργό λινκ και αναφορά στην πηγή.

Money-tourism.gr

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο facebook/ instagram: ByBusMagazine, ακολουθήστε μας και κάντε like στα άρθρα μας… γιατί το bybus.gr μπορεί να σας ταξιδέψει!!

 

spot_img

Web Tv

spot_img
spot_img