spot_img

Η Πίστη σας, αποτελεί τον μισό δρόμο της κάθε διαδρομής!

Ξεκινώντας την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου θεώρησα ιδανικό να αναφερθώ στην Πίστη. Η αναφορά μου όμως, δεν αφορά στην θρησκευτική  Πίστη του κάθε Ανθρώπου, αλλά στην Πίστη γενικότερα, σαν έννοια και σαν δύναμη και όπλο Ψυχής!

Και τι είναι τελικά η Πίστη αγαπημένοι μου άνθρωποι;

Για μένα προσωπικά είναι η κινητήριος δύναμη του ανθρώπου, είναι η μηχανή της ψυχής του για να κάνει το αδύνατο δυνατό και για να βιώσει, αν όχι όλα όσα επιθυμεί, τουλάχιστον τα περισσότερα, δεδομένου ότι επηρεάζουν και οι εξωτερικοί παράγοντες της Ζωής.Εννοιολογικά, η Πίστη είναι η σταθερή και ακλόνητη παραδοχή ενός πράγματος ως αληθινού.  Ακόμα σημαίνει την καθολική προσήλωση του ανθρώπου σε κάποιο πρόσωπο, ιδανικό ή ιδέα, την εμπιστοσύνη σε κάποιον ή σε κάτι χωρίς τεκμηρίωση και έλεγχο.
Τα είδη της Πίστης είναι πάρα πολλά όμως στην παρούσα φάση θα αναφερθώ σ’αυτήν σαν αρετή. Είναι λοιπόν μια από τις πολυτιμότερες αρετές  του ανθρώπου και θεωρείται το καλύτερο εφόδιο της Ζωής.

Η Πίστη του ανθρώπου στις ιδέες και τους σκοπούς που θέτει στη Ζωή του, του διαμορφώνει την προσωπικότητα, τον βοηθά να ξεπεράσει τις δυσκολίες και τον γεμίζει με ελπίδα και ψυχική δύναμη σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μην κάμπτεται από κανένα εμπόδιο. Η θετική πίστη είναι προϊόν αυτογνωσίας και αυτοκυριαρχίας, ισχυρής πεποίθησης του ανθρώπου στις δυνάμεις του. Δεν είναι εξωλογική, όπως η αρνητική πίστη, η οποία καλλιεργεί τον φανατισμό, το μίσος και καταργεί το διάλογο. Η Πίστη του κάθε ανθρώπου διαμορφώνεται σύμφωνα πάντα με τα βιώματά του και με την ποιότητα της ψυχής του.

Είναι πολύ οι παράγοντες που δημιουργούν τον πολύτιμο θησαυρό των βαθύτερων πιστεύω μας στη Ζωή καθώς επίσης και τη δύναμη της Πίστης μας σε αυτά. Επίσης υπάρχουν και οι άνθρωποι στους οποίους διάφορες καταστάσεις της Ζωής δεν έδωσαν και τα καλύτερα εφόδια για θετική Πίστη και Ελπίδα. Και σ’ αυτό το σημείο για μένα έρχεται η δύναμη της ψυχής του κάθε ανθρώπου να πιστέψει στην αλλαγή, στο θετικό και στη δύναμη της Ζωής. Θέλει όμως τεράστια θέληση, αγάπη και καλοπροαίρετη διάθεση για να δεις και να πιστέψεις στη θετική πλευρά της Ζωής παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Συνήθως γίνεται πολύ εύκολα εφικτό από τους ανθρώπους που θέλουν το καλό, οπότε και θα βρουν την δύναμη να το δημιουργήσουν και να ανατρέψουν κάθε αρνητική κατάσταση. Ακόμα και στην χειρότερη των περιπτώσεων όμως, βρείτε Νόημα κι έναν Σκοπό Ζωής. Αυτό είναι Πίστη.Τι γίνεται όμως με αυτές τις εξωτερικές συνθήκες που πολλές φορές μας πετούν έξω από τον εσώτερο δρόμο μας, την ουσία μας και τον σκοπό μας; Και που για πολλούς ανθρώπους πιθανόν όλη αυτή η διαδρομή να γίνεται βασανιστική όταν δεν έχουν σε τι να πιστέψουν;

Προσωπική μου άποψη είναι ότι όσο Ζει ο άνθρωπος και μπορεί να προσφέρει  στον εαυτό του Αγάπη και Υπομονή και στον συνάνθρωπό του Βοήθεια, Αγάπη, Προστασία, Καλοσύνη και κάθε καλό…η Πίστη του δεν τον έχει εγκαταλείψει αντιθέτως μάχεται, γιατί για να φτάσει στην ουσία του πρέπει να παλέψει με κάθε εμπόδιο.

Και σε κάθε δυσκολία, απορία, αγανάκτηση, έρχεται αυτή η μαγική δυνατή φωνούλα μέσα μας η οποία μας καθοδηγεί με Σοφία και Αγάπη προς τον εαυτό μας και τον σκοπό μας. Και μας γεμίζει δύναμη, πάθος, ελπίδα, πείσμα και αντοχές για να βγούμε νικητές στον ιερό αγώνα μας. Αυτό λέγεται Πίστη.
Κι αν κάποιες στιγμές στην διαδρομή μας προς το όνειρο και τον σκοπό χάνουμε τον δρόμο, έρχονται τα σημάδια τα οποία θα πρέπει να διαβάζουμε προσεκτικά γιατί κομμάτι κομμάτι έρχεται η στιγμή που φτιάχνουμε το παζλ. Κι εκείνη τη στιγμή γελάει μ’ ένα λαμπερό χαμόγελο η Πίστη και ακουμπώντας σε στον ώμο, σου λέει: Πάμε παρακάτω ΆΝΘΡΩΠΕ! Τα κατάφερες!

Οπότε, να πιστεύετε αγαπημένοι μου άνθρωποι, να έχετε μέσα σας Πίστη, Αγάπη, Καλοσύνη, Συμπόνοια, Υπομονή & Επιμονή! Η βάση για το κάθε βαθύτερο Όνειρό μας είναι η Πίστη και η Αφοσίωσή μας σ’ αυτό και οι προσπάθειες που θα καταβάλουμε για να το ζήσουμε!
Άλλωστε η Πίστη είναι αυτή που κρατάει το Όνειρο από το χέρι για να το φέρει στην αγκαλιά μας.

Εύχομαι μια Καλή Νέα Εβδομάδα σε όλους, γεμάτη Πίστη, Όνειρο και Δύναμη!

Χρόνια σας Πολλά.

Με Αγάπη και βαθιά Εκτίμηση,

Μελίνα Σαριδάκη.

 

spot_img

Latest articles

spot_img
spot_img