Καπ κεϊκ…εύκολα και νόστιμα!!!

Της Ελένης Μίχαλου

 ( Από το site  nostimiestiselenis.webnode.gr

fb  « Νοστιμιές της Ελένης»   instagram:  nostimies_tis_elenis)

Υλικά  για 24 καπ κεΪκς

4 αυγά

1 βιτάμ 250γρ.

500 γρ. αλεύρι 

1 βανίλια

4-5 κ.σ κακάο

1 1/5 κούπα  τσαγιού ζάχαρη

1 1/5 κούπα  τσαγιού γάλα ή  χυμό πορτοκάλι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπόλ χτυπάμε το βιτάμ  με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψει  και λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα προσθέτω τα αυγά ένα ένα ,τη βανίλια , το γάλα . Στο τέλος  ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι και τα ανακατεύω απαλά. Χωρίζω το μείγμα σε δύο μπολ. Στο ένα προσθέτω το κακάο. Γεμίζω τα  φορμάκια  μου λίγο από το ένα μείγμα και λίγο από το άλλο. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 175 βαθμούς για 45-50 λεπτά περίπου. Η διαδικασία είναι απλή . Τα χωρίζουμε σε μικρά φορμάκια. Βγαίνουν 24 κεικ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για τη βουτυρόκρεμα:

500 γρ. βούτυρο

800 γρ. Ζάχαρη άχνη

Τα χτυπώ για δέκα λεπτά  περίπου και χρωματίζω με χρώμα ζαχαροπλαστικής.

Με ένα κορνέ διακοσμώ όπως επιθυμώ.

Καλής σας επιτυχία !!!

Διαβάστε επίσης

Web TV